ARKIVNYHETER

Klar østerriksk ledelse i Kåfjord

Østerrikes nest største entreprenørfirma, Alpine Bau Gmbh ligger svært godt an til å få kontrakten på bygging av Kåfjordbrua.
Østerrikes nest største entreprenørfirma, Alpine Bau Gmbh ligger svært godt an til å få kontrakten på bygging av Kåfjordbrua. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
30. sep. 2010 - 14:20

Alpine Bau er det nest største entreprenørfirmaet i Østerrike. Hvis det har regnet riktig og ikke har tatt uakseptable forbehold, kan Kåfjordbrua bli en god del billigere enn forutsatt. I følge byggherreoverslaget skulle brua koste 133 millioner kroner. Det er nøyaktig det samme som NCC vil ha for å bygge brua.

Reinertsen ligger like bak med et anbud på 133,7 mill., fulgt av Skanska med 135,7 mill. Høyest ligger det tyske firmaet Bilfinger Berger (152,1 mill.) og det danske MT Højgaard (164,9 mill.).

Kåfjordbrua er en 299,5 meter lang skråstagbru med et 149,5 meter langt hovedspenn. Den blir bygd i Alta noen kilometer vest for kommunesentret. Her skal den føre E 6 over fjorden den er oppkalt etter.

Anbudsfristen er utsatt tre ganger. De to siste gangene skyldtes det forandringer i konkurransegrunnlaget og krav fra politikerne om å forlenge vedståelsesfristen helt til 1. mars. Dette kravet har sammenheng med uenighet omkring bompengefinansiering. Med så romslig vedståelsesfrist fant Vegvesenet ut at man kunne gi entreprenørene god tid til å regne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.