NYHETER

Klar ledelse til Veidekke på E 134

Veidekke ligger godt an til å få et oppdrag i de to lengste høyfjellstunnelene på E 134. Anbudet på 35,075 millioner kroner gir en ledelse til nærmeste konkurrent på mer enn 22 prosent. Oppdraget gjelder vann- og frostsikring i Haukeli- og Røldalstunnelen.

Den gamle høyfjellsvegen rundt Røldalstunnelen vil bli brukt som omkjøringsveg når vann- og frostsikringen settes på plass igjen, men tyngre kjøretøyer får mulighet til å bruke tunnelen på visse tider av døgnet.
Den gamle høyfjellsvegen rundt Røldalstunnelen vil bli brukt som omkjøringsveg når vann- og frostsikringen settes på plass igjen, men tyngre kjøretøyer får mulighet til å bruke tunnelen på visse tider av døgnet. Bilde: Norge digitalt/Statens vegvesen (ill.)
9. apr. 2008 - 09:59

Fem entreprenører ble prekvalifisert for å utføre dette oppdraget. Alle ga anbud, men prisene spriket betydelig. Det høyeste anbudet ligger nesten 85 prosent høyere enn det laveste!

Nærmest Veidekke ligger Mesta med 45,328 millioner. Deretter følger Tunnelteknikk (46,731 mill.), Skanska (63,005 mill.) og AF Skandinavia (64,798 mill.).

I fjor ble de to tunnelene utvidet til en fri høyde på 4,2 meter. Da PE-skummet ble fjernet i forbindelse med utvidelsen, viste det seg at fjellet var i dårligere forfatning enn Vegvesenet hadde regnet med. Stabilitetssikringen krevde mer tid og penger enn forutsatt, og da året var omme var ikke entreprenøren som utførte jobben bundet til å fortsette, selv om store deler av tunnelene manglet vann- og frostsikring.

Nå skal dette arbeidet fullføres. Oppdraget gjelder montering av PE-skum der dette mangler, og brannsikring av PE-skummet med sprøytebetong. Jobben skal være gjort i løpet av oktober i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.