NYHETER

Klar ledelse til Peab på Sokna

Peab har en ledelse på over 11 prosent i kampen om den siste store kontrakten på prosjektet riksveg 7 Sokna-Ørgenvika. Anbudet fra Peab er på 49,5 millioner kroner. Ytterligere tre entreprenører har gitt anbud.

Slik vil Sokna se ut om vel et år. Riksveg 7 vises til venstre på bildet. Vegen i midten er den nye fylkesveg 178. Brua over Bergensbanen ses i bakgrunnen. (Ill.: Norconsult)
Slik vil Sokna se ut om vel et år. Riksveg 7 vises til venstre på bildet. Vegen i midten er den nye fylkesveg 178. Brua over Bergensbanen ses i bakgrunnen. (Ill.: Norconsult)
27. juni 2013 - 15:52

De andre anbyderne er Isachsen Entreprenør fra Nedre Eiker (55,1 mill.), Øynebråten Anleggsteknikk fra Gol (57,6 mill.) og Implenia (69,9 mill.).

Jobben består i å bygge om riksveg 7 til en miljøgate gjennom tettstedet Sokna i Ringerike kommune. Vegen går tvers gjennom Sokna nå. Det vil den fortsette å gjøre etter den store vegomleggingen neste år, men det blir beplantning, kantstein, belegning av betong og naturstein og ny belysning langs en 750 meter lang strekning. Det blir også fartsdempende tiltak. I forbindelse med vegarbeidet blir lagt ny vannledning langs deler av strekningen og nytt drensystem på hele strekningen.

Oppdraget omfatter også etablering av ca. 1 400 meter gang/sykkelveg og fortau, en busstasjon og to busslommer, nye adkomstveger til boliger og oppgradering av gamle. Dessuten skal det bygges en 35 meter lang bru over Bergensbanen. Riving av en gammel bru som får avløsning av den nye, inngår i entreprisen.

Fremdeles gjenstår to oppdrag i forbindelse med omleggingen av riksveg 7. Det ene gjelder bygging av to trebruer. Det andre gjelder ombygging av krysset på Hamremoen hvor fylkesveg 280 møter nåværende riksveg 7. Den jobben blir ikke påbegynt før den nye vegen mellom Sokna og Ørgenvika åpnes neste sommer.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.