ARKIVNYHETER

Klar ledelse til Mesta i Region midt

Mye rart skal skje hvis ikke Mesta for ansvar for drift, service og vedlikehold av ferje- og hurtigbåtkaier i Region midt de neste fem årene.
Mye rart skal skje hvis ikke Mesta for ansvar for drift, service og vedlikehold av ferje- og hurtigbåtkaier i Region midt de neste fem årene. Bilde: Statens vegvesen

70 millioner kroner vil Mesta ha for jobben. Det er i underkant av Vegvesenets overslag. Det nest laveste anbudet ble gitt av BKW fra Valsøyfjord i Halsa kommune. Det er på 87,108 millioner. Derfra er det nok et langt sprang til nr. tre, AF Gruppen, som vil ha 99,579 millioner. For øvrig kom det inn to anbud fra Lofoten: Alf Brekken & Sønner fra Stamsund vil ha 111,349 mill., Secora fra Svolvær vil ha 135,466 mill.

Anbudene gjelder beredskap, service og vedlikehold av alle fergekaier som inngår i riksveg- og fylkesvegsamband i Region midt de neste fem årene. Det ble også gitt pris på beredskap, service og vedlikehold av 9 hurtigbåtkaier i Møre og Romsdal. Kontrakten gjelder fra 1. mai.

Oppdraget er delt i fem entrepriser. Anbyderne kunne gi pris på en eller flere av dem. De kunne også gi en samlet pris på hele oppdraget. Fire entrepriser omfatter fergekaiene i hvert enkelt distrikt i Region midt: 36 fergekaier i Sunnmøre, 29 i Romsdal og Nordmøre, 14 i Sør-Trøndelag og 9 i Nord-Trøndelag. Den femte entreprisen omfatter hurtigbåtkaiene.

Mesta og BKW har gitt pris både på hver enkelt av entreprisene og på hele pakken. Mesta tilbyr 6,543 millioner i kvantumsrabatt for å ta alt, BKW tilbyr 5,436 millioner.

To anbydere ga bare pris på deler av pakken. Vegsund Slip fra Sula kommune vil ha 33,873 mill. for fergekaiene i Sunnmøre og 3,868 mill. for hurtigbåtkaiene. Nordvest Sveis i Molde vil ha 21,614 mill. for fergekaiene i Romsdal og Nordmøre.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.