NYHETER

Klar ledelse til Mesta i Kvæfjord

Mesta har tatt en solid ledelse i kampen om kontrakten på brua som skal knyttet Kvæøya til vegnettet. 89,202 millioner kroner forlanger Mesta for å bygge den 370 meter lang brua. Reinertsen ligger nærmest med et anbud på 96,878 millioner.

6. mai 2008 - 14:36

Det laveste anbudet ligger litt høyere enn Vegvesenets overslag. Ytterligere to entreprenører deltok i konkurransen. Byggmester Erling Johnsen & Sønn fra Tromsø forlanger 100,925 mill. for jobben. Skanska er sjanseløs med et anbud på 116,728 mill.

Kvæøya ligger i Kvæfjord kommune vest for Harstad. Øya har fergeforbindelse til Hinnøya som er knyttet til fastlandet med Tjeldsundbrua. Ferga mellom Kvæøya og Hinnøya skal erstattes med en fast forbindelse som består av en 370 meter lang stålkassebru og en 1 270 meter lang fylling i sjøen.

Brua får fem spenn. Endespennene blir 65 meter lange. Mellom dem blir det tre spenn på 80 meters lengde. Brua får bare ett felt, men det blir møteplass på midten.

Alle pilarene og et av landkarene skal fundamenteres på skråttstilte stålrørspæler. Til sammen skal det slås ned 1 770 meter pæler.

Fergeforbindelsen får ikke avløsning før i 2010, men entreprenøren som får brujobben må gjøre seg ferdig innen november 2009, fordi brua skal brukes til transport av masse til sjøfyllingen som inngår i forbindelsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.