NYHETER

Klar hjemmeseier i Alta

Det blir hjemmeseier i kampen om å få oppgradere E6 gjennom tettstedet Talvik i Alta kommune. Tre lokale firmaer holder de første plassene. Lavest ligger Kåre K. Kristensen, som vil ha 34,7 millioner kroner for jobben.

9. feb. 2015 - 08:21

Anlegg Nord holder andreplassen med et anbud på 38,426 mill. Nr. tre er Jan Opgård med 48,285 mill.

Den eneste anbyderen som ikke holder til i Alta, er Mesta, som trolig er sjanseløs med 52,773 mill.

Talvik ligger på vestsiden av Altafjorden. Strekningen som skal utbedres går mellom Jansnes og Storelva. Planen om utbedring av E6 gjennom Talvik er ikke av ny dato. Allerede i 2006 ble reguleringsplanen vedtatt, men anleggsarbeidet ble ikke utlyst den gangen fordi det ble oppdaget kvikkleire langs E6.

Nå er kvikkleiren kartlagt og Vegvesenet mener at situasjonen er under kontroll.

Strekningen som skal utbedres er 1 400 meter lang. Til tross for tett randbebyggelse er det bare tilbud til myke trafikanter på et par hundre meter. Nå skal det bli sammenhengende fortau eller gang/sykkelveg på hele strekningen. Videre skal det etableres ny drenering, det skal settes kantstein og belegningsstein, og bussene skal få skikkelige holdeplasser.

Handelsstranda, som er en kommunal vei parallelt med E6, skal oppgraderes, private avkjørsler mot E6 skal saneres og nye skal opparbeides.

Eksisterende vegbelysning med luftstekk skal skiftes ut med ny belysning og kabler i bakken. Det skal også legges kabelføringer for andre kabeletater som har luftstrekk nå. Entreprisen omfatter også utskifting av kommunale VA-ledninger.

Norconsult har prosjektert oppgraderingen av E6. Jobben må være fullført i løpet av året, men slitelaget blir lagt neste år.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.