Klar for produksjon av Oslo-asfalt

NCC er nå klare til å starte opp asfaltfabrikken på Ormsundkaia i Oslo. Den mobile asfaltfabrikken skal etter planen stå på Ormsundkaia i to år.

Den nye asfaltfabrikken til NCC er plassert på Ormsundkaia.
Den nye asfaltfabrikken til NCC er plassert på Ormsundkaia.
Redaksjonen Våre Veger
7. juni 2016 - 14:01
Joar Caspersen, asfaltdirektør i NCC Industry.
Joar Caspersen, asfaltdirektør i NCC Industry.

Å etablere en fabrikk i Oslo sikrer NCC tilgang til et attraktivt marked og NCC har allerede fått en rekke henvendelser fra kunder.

- Vi er meget godt fornøyd med å få på plass en asfaltfabrikk så sentralt i Oslo og jobber nå med å kjøre inn fabrikken, sier Joar Caspersen, asfaltdirektør i NCC Industry.

Arbeidet med å installere LPG-gassanlegg som fyringskilde på fabrikken på Ormsundkaia pågår. De to første ukene vil det bli brukt fyringsolje som fyringskilde.

For å unngå støvproblemer blir også steinmassene vannet i det de kommer inn med båt. Ved å bruke våte steinmasser vil det komme en del vanndamp fra fabrikken. Det vil etter to ukers innkjøring benyttes LPG som fyringskilde. Det gjør at det ikke vil slippes ut støv eller partikler fra brenningen. 

Strenge støykrav

Det stilles strenge krav til støynivået ved fabrikken og NCC vil forholde seg til disse under produksjonen. Kravet er 45 desibel søndager og helligdager og 55 desibel vanlige ukedager. 

- Vi skal produsere i et område med bebyggelse nokså nær fabrikkområdet. Det gjør at vi gjør det vi kan for å sikre lavest mulig støynivå, sier Joar Caspersen.


700 tonn dagen

Steinmassene til asfaltproduksjonen blir fraktet inn med båt til Ormsundkaia. Det bidrar til mindre transport på veiene. Ved normal produksjon vil det daglig produseres ca 700 tonn asfalt. Det vil daglig gå omlag 25-30 lastebiler med asfalt ut fra fabrikken.

 CO2-utslippet fra asfaltfabrikken er av leverandøren av LPG-anlegget beregnet til å bli omlag 16 kilo pr. tonn produsert asfalt. Nox-utslippet er beregnet til 0,01 kilo pr. tonn produsert asfalt.

- Vi har på Ormsundkaia etablert en moderne fabrikk som vil gjøre miljøbelastningen så liten som mulig. Vi vil også gjennomføre luftmålinger ved fabrikken, som skal dokumentere utslipp. Disse målingene vil vi følge nøye med på, sier Caspersen.

Asfaltfabrikken vil produsere lavtemperaturasfalt. Det betyr at røyk og avdamping fra asfalten reduseres med opp mot 90 prosent i forhold til tradisjonell asfalt.  Dermed reduseres røyk og avdamping til et minimum. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.