NETTARKIV

Klager på sykehuskontrakt

13. feb. 2004 - 16:02

Telenor og Hewlett-Packard sikret seg nylig tidenes IKT-kontrakt med leveranser til St. Olavs Hospital i Trondheim rett foran nesa på Ementor og Siemens. Med smått og stort kan leveransene beløpe seg til over en milliard kroner

Men Ementor gir seg ikke uten sverdslag. Nå klager de tildelingen av IKT-kontrakten inn til klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA). Ementor klager både på selve vurderingen og på hvor mye vekt man har lagt på kostnadene til drift og vedlikehold i den totale økonomiske vurderingen.

- Innklagede, det vil si Helsebygg Midt-Norge, har ved vurderingen av tilbudene gjort klare og vesentlige metodiske feil ved å evaluere tilbudene i strid med alminnelig akseptert økonomisk metode og teori, heter det blant annet i klagen.

- Vi vil svare Ementor i løpet av uken, sier Helsebygg Midt-Norges administrerende direktør Johan Arnt Vatnan. - Klagen er omfattende, men vi kan ikke så langt se at den peker på forhold som skulle tilsi valg av en annen tilbyder, eller vesentlige forhold og momenter som ikke var kjent og vurdert før tildelingen.

- Vi skal selvsagt vurdere klagen nøye, men vi er mer bekymret for tidstap og faren for merkostnader som følge av det, enn selve behandlingen i KOFA, sier Vatnan.

(fh)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.