OLJE OG GASS

Klager på Nucula-boring

HAR DET VI TRENGER: De særskilte kravene som stilles til petroleumsvirksomheten i Barentshavet kan oppfylles med dagens teknologi, konkluderer Veritas-rapport. Her er Nuculaprospektet for Hydro i Barentshavet.
HAR DET VI TRENGER: De særskilte kravene som stilles til petroleumsvirksomheten i Barentshavet kan oppfylles med dagens teknologi, konkluderer Veritas-rapport. Her er Nuculaprospektet for Hydro i Barentshavet. Bilde: Allan Klo/Statoil
Stein Jarle Olsen
6. okt. 2008 - 15:07

Bellona og Natur og Ungdom sendte mandag en felles klage til Miljøverndepartementet på at StatoilHydro får tillatelse til å bore på Nucula-feltet utenfor Nordkapp.

– Solheim må ikke la seg presse av StatoilHydros borejag, men ta seg skikkelig tid til klagebehandling, sier Elisabeth Sæther i Bellona i en pressemelding.

Dårlig beredskap

Organisasjonene mener den planlagte boringen skal skje i et område med for dårlig oljevernberedskap.

Lang mørketid, lav temperatur og høye bølger trekkes frem som ting som vanskeliggjør situasjonen.

Startklar

StatoilHydro kan tidligst starte boringen utenfor Nordkapp i neste uke.

Bellona mener det er avgjørende at miljøvernminister Erik Solheim gir klagen en skikkelig behandling, en prosess som vanligvis tar rundt to uker.

– Solheim må ikke la seg presse til hastebehandling. Hvis det blir nødvendig må han sørge for at boringen utsettes til klagen er ferdig behandlet, sier Sæther.

Uhell

Bellona og Natur og Ungdom bekymrer seg også for faren for uhell, og viser til de nedslående påpekningene i Petroleumstilsynets granskningsrapport av Statfjord A-ulykken i mai.

StatoilHydro får ramsalt kritikk

Petroleumstilsynet stilte da spørsmål ved om avvikene på Statfjord A kan finne sted på andre plattformer i Norge som driftes av det samme selskapet.

Nucula-feltet ligger mellom 40 og 50 kilometer fra Nordkapp.

Gasslekkasje i Kvitebjørnrøret

StatoilHydro får HMS-refs

Statfjord-lekkasje stanset

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.