KRAFT

Klager energiopsjonene til Esa

ANONYM KLAGE: Noen har klaget ordningen med energiopsjoner inn for Eftas overvåkingsorgan Esa.
ANONYM KLAGE: Noen har klaget ordningen med energiopsjoner inn for Eftas overvåkingsorgan Esa.
Øyvind LieØyvind Lie
28. feb. 2011 - 13:23

24. januar mottok Eftas overvåkingsorgan Esa en klage på Norges ordning med energiopsjoner i forbruk.

Ordningen går ut på at Statnett kjøper retten til å kreve at store kraftforbrukere, som for eksempel Hydro og Elkem, stenger ned produksjonen over flere uker i en situasjon hvor det er fare for kraftrasjonering.

Les også: Klager CCS-krav til Esa

Vurderer klagen

I et brev fra Esa til Olje- og energidepartementet heter det at klagen gjelder “kompensasjonsordninger som kun er tilgjengelige for store aktører når kraftprisene er høye i Norge”. Esa bekrefter overfor Teknisk Ukeblad at klagen handler om energiopsjoner i forbruk.

Efta-vaktbikkja vurderer nå om den skal gå videre med klagen. Etter at en innledende vurdering er gjennomført, kan det bli aktuelt å be norske myndigheter legge fram ytterligere informasjon og sitt syn på saken, heter det i brevet til OED. Men Esa har ennå ikke bestemt seg om de vil gå videre med klagen.

Les også: Fakken-støtte ennå ikke godkjent

OED avventer

Samme dato, 24. januar, mottok Esa også en anonym klage på Norges praksis med å kreve fangst og lagring fra oppstart ved nye gasskraftverk. Esa ønsker ikke å si om den samme klageren står bak begge klagene.

På spørsmål fra Teknisk Ukeblad om Olje- og energidepartementet mener klagen på energiopsjonene er grunnløs, svarer departementet følgende: “Vi avventer nå en eventuell henvendelse fra Esa."

Tidligere har en anonym klager også klaget inn Norge for Esa på grunn av ordningen med oppdeling av strømmarkedet i elspotområder.

Les også: Esa gransker norske prisområder

Les også: Finnfjord får statsstøtte

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.