BYGG

Klageflom mot byggenæringen

Snekker. Tømrer. Byggeplass. Bygg og anlegg. Byggebransjen. Arbeidsinnvandring. Arbeidsinnvandrere. Sosial dumping. HMS.
Snekker. Tømrer. Byggeplass. Bygg og anlegg. Byggebransjen. Arbeidsinnvandring. Arbeidsinnvandrere. Sosial dumping. HMS. Bilde: /colourbox.com
Dag Yngve Dahle
13. juli 2007 - 10:16

Byggenæringen har lenge vært preget av cowboytilstander og en del snusk.

Feil vei

Men næringen har ikke gjort noe for å bedre forholdene.

Det viser seg nå at antall henvendelser til Forbrukerrådet i forbindelse med oppføring av bolig har økt i stedet for å gå ned.

– Vi har opplevd en økning på 25 prosent i forbindelse med bygging av boliger. Ofte er det spørsmål om rettigheter og plikter i forbindelse med oppføring av bolig. I de aller fleste tilfellene av disse henvendelsene er forbrukerne misfornøyde, sier Birger Jensen, prosjektleder i Forbrukerrådet.

De gode tidene i bransjen gjør altså at det går svært fort unna i svingene. Dermed går kvaliteten ned, og utbyggerne leverer bygg av dårlig kvalitet og mange feil.

Sjansespill

Det er særlig små og nyetablerte firmaer som slurver. De mangler ofte sentral kompetanse, kapital og går oftere konkurs.

Ifølge NRK er det derfor et sjansespill å bygge hus i disse dager.

Men også store aktører har en del å gå på.

Storselskapet NCC mistet tidligere i år den sentrale godkjenningen etter flere graverende feil. Selskapet har nå fått tilbake godkjenningen.

Her slurver håndverkerne

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.