ARBEIDSLIV

Kjøttetende bakterier mot kreft

Trikset er å bruke anaerobe bakterier som dør ved kontakt med oksygen. Noen typer kreftsvulster vokser så raskt at de ikke får tilstrekkelig blod- og oksygentilførsel. Det er da de anaerobe bakteriene kan, bokstavelig talt, spise opp svulsten fra innsiden samtidig som den angripes fra utsiden ved hjelp av mer tradisjonell behandling, skriver NewScientist.com.

Forskerne ved Johns Hopkins School of Medicine i Baltimore, Maryland later til å ha gjort et gjennombrudd med bakterien Clostridium novyi, som ble injisert i åtte mus med kreftsvulster.

Kreftsvulstene forsvant fullstendig på syv av musene. Likevel døde tre av dem. Ifølge NewScinentist.com tror forskerne det rett og slett kan skyldes at den raske reaksjonen førte til en opphopning av avfallsstoffer etter de avlivete krefcellene som kroppen ikke klarte å håndtere.

På større dyr skal dette ikke være noe problem. forskerne vil nå injisere de kjøttetende bakterier i større dyr for å verifisere denne teorien. Det vil fortsatt gå mange år før denne behandlingen kan prøves ut på mennesker.