IKT

Kjøper svensk

14. sep. 2000 - 11:25

PolyDisplay ASA kjøper nå det svenske selskapet Tunna Display Moduler AB (TDM). Dermed overtar PolyDisplay patenter og lisensrettigheter til en teknologi for fremstilling av meget tynne displaymoduler med avansert funksjonalitet for mange ulike anvendelser.

Dette gjør det mulig å komme raskere på markedet med produkter som offentlige informasjonstavler og skilt, elektroniske prislapper og reklametavler.

Overtar patenter

Den svenske teknologien med tilhørende teknikker er funksjonstestet med PolyDisplays EASL-teknologi (Electrical Adressable Smectic Liquid – Daylight Memory Display). Det fører til en mer optimal teknologioppbygging og produksjonsstart samt raskere og bredere markedsadgang for EASL-baserte displaymoduler og -produkter.

Av de patentene som overtas ved kjøpet, er det såkalte R-Pix-patentet det mest interessante. Det beskriver en ny metode for produksjon av fleksible display i plast; både LCD og andre teknologier, som gir en stor grad av integrasjon av elektronikk i selve displayet. Dette gir færre komponenter, enklere og rimeligere produksjon, bedre elektronisk styring av billedpunkter og mer kompakte og robuste enheter.

Kompetanse

– Vi er meget godt fornøyde med dette kjøpet. Det vil gi flere EASL-baserte produkter et tidligere løft mot markedet. Vi sikrer oss også de personene i TDM som har den kompetansen som skal virkeliggjøre integreringen med EASL-teknologien. De skal jobbe sammen med våre folk for å utløse potensialet i form av nye, spennede displayprodukter, sier konsernsjef Thor G. Kamfjord i PolyDisplay.

Kamfjord understreker at kjøpet er tidsmessig gunstig i forhold til utviklingen for øvrig i PolyDisplay-gruppen. To ambisiøse prosjekter for forskning og utvikling (FoU) er godt i gang ved Sintef. Arbeidet går ut på å forbedre selve krystallvæskens egenskaper og gjennomføre engineering- og utviklingsoppgaver som skal understøtte produksjonsprosessen for EASL-baserte display-moduler. De svenske teknikkene vil bli vurdert i sammenheng med Sintef-prosjektene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.