DATATELE

Kjøper stort svensk IT-selskap

Trond Heggelund
18. des. 2006 - 10:00

Total kjøpesum er satt til 1 100 millioner svenske kroner. Avtalen er forbeholdt godkjennelse fra konkurransemyndighetene i Norge og Sverige.

SYSteam og ErgoGroup passer godt sammen i forhold til produkt- og tjenestetilbud og utfyller hverandre godt geografisk.

SYSteam er den største IT-aktøren i SMB-markedet i Sverige, og et samlet SYSteam/ErgoGroup blir en klar markedsleder som IT-tjenesteleverandør til det nordiske SMB-markedet.

Overtar 3800 kunder

SYSteam eies av Bure Equity AS med 46,2 prosent, tre gründere (Arne Nilsson, Claes Rosengren og Stig-Olof Simonsson) med til sammen 43,8 prosent og cirka 350 ansatte med de resterende 10 prosent.

Selskapene som nå overtas av ErgoGroup omfatter en kundeportefølje på 3.800 kunder. Virksomhetene har en omsetningsprognose for 2006 på 1.400 Millioner svenske kroner og cirka 1.020 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer i Norden.

Vil bli nummer én

- Kjøpet av SYSteam er en viktig del av ErgoGroups offensive satsning mot å bli nummer én i Norden innen SMB-markedet på IT-drift og løsninger. ErgoGroup og SYSteams virksomheter utfyller hverandre godt, og oppkjøpet styrker ErgoGroup som totalleverandør i det nordiske markedet. Samordning innenfor løsninger, bransjer og utvikling av nye tjenestekonsepter gir mulighet til ytterligere adressering av kundebehov for høyere effektivitet, bedre inntjening og styrket omdømme for våre kunder, sier administrerende direktør Terje Mjøs i ErgoGroup.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.