INDUSTRI

Kjøper servicebedrift

VEDLIKEHOLD: Flere bedrifter satser på vedlikehold i disse krisetider. Derfor kjøper Lönne Gruppen nå et serviceselskap, forteller Terje Lønne (til v.) Jørn Sandø til høyre.
VEDLIKEHOLD: Flere bedrifter satser på vedlikehold i disse krisetider. Derfor kjøper Lönne Gruppen nå et serviceselskap, forteller Terje Lønne (til v.) Jørn Sandø til høyre. Bilde: Asbjørn Goa
Camilla Aadland
7. apr. 2009 - 09:33

Lönne Gruppen kjøper Component Service, som har hovedkontor i Drammen og verksteder i Stavanger, Sarpsborg, Drammen og Herøya i Porsgrunn.



Mer fokus på vedlikehold

– Finanskrisen har ført til større fokus på vedlikeholdsmarkedet for å kompensere for en ventet nedgang i salget til maskinprodusenter. Firmaet vi nå kjøper passer som hånd i hanske for å videreutvikle virksomheten innen vedlikehold, sier administrerende direktør og styreformann Terje Lønne til Bergens Tidende .

Lönne Gruppen hadde i fjor en omsetning på 625 millioner kroner, mens Component Service omsatte i fjor for vel 70 millioner kroner, og ventes i år å øke til rundt 80 millioner.



Fortsetter som eget selskap

Component Service AS var opprinnelig en del av ABB-konsernet. Bedriften har de siste årene rendyrket en driftsmodell basert på service, reparasjoner og vedlikehold av elektronisk og mekanisk utstyr til blant annet energiforsyningen og skips og offshoremarkedet.

Component Service AS skal fortsette som eget selskap, men blir en del av Lönne Gruppen.

Administrerende direktør i Component Service AS, Ronny Solberg, kommer fortsatt til å ha det operative ansvaret for driften i selskapet.



Bruker finansiell styrke

Terje Lønne er ikke redd for å satse midt i finanskrisen.

– Oppkjøpet er et ledd i vår strategi om å utvikle en organisasjon som gjennom lokal tilstedeværelse kan betjene markedet for service, vedlikehold og reservedeler i industrien. Vi benytter vår finansielle styrke til å satse i krisetider, sier Lønne til BT.

Familieeide Lönne Gruppen er ledende innen elektromotorer,. frekvensstyringer, gir, transmisjoner og kulelagre.

Lönne Gruppen har 153 ansatte. Av disse er 68 ansatt i Norge og 68 Sverige, syv i Danmark og 11 i Finland.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.