PRODUKSJON

Kjøper selskap i Taiwan

ASIA: De nye operatørterminalene fra Beijer Electronics får nå et mulig marked i Asia.
ASIA: De nye operatørterminalene fra Beijer Electronics får nå et mulig marked i Asia. Bilde: CAMILLA AADLAND
Camilla Aadland
15. apr. 2005 - 00:22

Oppkjøpet medfører at Beijer Electronics får et strategisk nettverk av salgskanaler for konsernets operatørterminaler på det asiatiske markedet. Konsernet blir dermed en virkelig global aktør innen HMI-produkter (Human Machine Interface).

– Oppkjøpet av Hitech Electronics er en milepæl i Beijer Electronics historie. Oppkjøpet er strategisk betydningsfullt og gir oss en utmerket plattform for å skape langsiktig vekst på det voksende asiatiske markedet, sier Sigfridsson i en pressemelding.

115 millioner

Han mener Hitech kompletterer Beijer Electronics både geografisk og produktmessig. – Selskapet har få overlappinger samtidig som oppkjøpet kommer til å gi vesentlige synergi-gevinster innen en rekke områder, sier direktøren.

Hitech Electronics er en velkjent aktør i bransjen med salg først og fremst i Asia. Selskapet omsatte for 118 millioner svenske kroner i fjor, og har 88 ansatte. Selgerne av aksjene i selskapet er gründerne og det britiske selskapet Densitron Technologies.

I dag er operatørterminaler Hitechs største produktområde med en andel på cirka 60 prosent av bedriftens omsetning. I tillegg produserer selskapet LCD-moduler.

Oppkjøpsprisen er 115 millioner svenske kroner samt ytterligere kjøpesum som tilsvarer 50 prosent av Hitech Electronics gevinst før skatt 2005. Finansieringen kommer til å være med egne midler og banklån, melder Beijer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.