DATATELE

Kjøper seg goodwill hos OL-søker

GJØR GRÅSTEIN TIL GULL: Jon Fredrik Baksaas har på fem år forbedret verdien på Telenor og sin egen lønn kraftig.
GJØR GRÅSTEIN TIL GULL: Jon Fredrik Baksaas har på fem år forbedret verdien på Telenor og sin egen lønn kraftig. Bilde: Telenor
Trond Heggelund
25. juni 2007 - 15:00

Under Lillehammer-OL var Telenor hovdeleverandør av teletjenester.

Dette håper konsernsjef Jon Fredrik Baksaas at de skal klare å gjenta dersom vinter-OL blir i Tromsø i 2018.

I posisjon

Med den økte intrenasjonale telekonkurransen vil Telenor denne gangen ikke stå alene i døra når eventuelt det skal tildeles fete tele- og IT-kontrakter til Tromsø-OL.

Ved andre olympiske leker i de siste ti årene årene har det vært vanlig med et "bikkjeslagsmål" om hvem som skal få slike lukrative kontrakter, som også innebærer at leverandøren får vist seg fram for hele verden.

Vil ha "dugnadsånd"

Offisielt heter det at avtalen som Telenor nå har inngått "styrker Tromsø 2018s muligheter for en sterk internasjonal kampanje, og skaper grunnlaget for et teknologisamarbeid som vil øke kandidaturets attraktivitet".

- Telenor ønsker gjennom denne samarbeidsavtalen å bidra til at Tromsø 2018 kan utvikle en så sterk internasjonal OL-søknad som mulig, sier konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

Telenors posisjon i Norge og internasjonalt gjør det naturlig for telenor å støtte arbeidet for en norsk OL-søker.

- I Telenor har vi et ønske om at vårt bidrag kan være med på å gjenskape den enorme dugnadsånden som vi så i forkant av OL på Lillehammer der Telenor var en av sponsorene, og medlem i Birkebeinerlauget. Nå går vi inn i Tromsølauget med samme gløden vi husker fra Lillehammer-OL, sier Baksaas.

Profilering av ny teknologi

Avtalen har en ramme på 12 millioner kroner frem til 2011, og gir rom for forlengelse frem mot lekene i 2018, dersom Tromsø kommer gjennom nåløyet på IOC-kongressen i 2011.

Det er i avtalen bygget inn intensjoner om prosjektsamarbeid utover denne rammen. Avtalen har til hensikt å skape en innovasjonsarena for utvikling, utprøvning og profilering av nye teknologiløsninger med globalt nedslagsfelt.

Styrke utviklingen

- Vi er svært glade for å få Telenor med på laget i arbeidet mot å bli arrangørby for de Olympiske Vinterleker i 2018. Spesielt spennende er intensjonen om samarbeid om teknologiutvikling som kan bidra til et mer attraktivt olympisk konsept. Dette vil kunne styrke oss i den internasjonale konkurransen frem mot 2011, da IOC skal velge vertsby. Tromsø 2018 skal bli det mest teknologisk avanserte idrettsarrangementet gjennom tidende, sier styreleder Petter Jansen i Tromsø 2018 AS.

OL tilbake på norsk jord?

- Vi har stor tro på at Tromsø har de kvalitetene som skal til for å vinne OL tilbake på norsk jord - tidenes mest kompakte olympiske leker i fantastiske arktiske omgivelser, i en region som kommer til å sitte i førersetet i utviklingen av Norge de neste tiårene, sier Baksaas.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.