ARKIVNYHETER

Kjøper hele Grunnarbeid AS

Per Kristian Alstad (tv.) blir medeier med 25 prosent i det nye Teknobygg Anlegg AS. Her sammen med sønnen John Peter Alstad.
Per Kristian Alstad (tv.) blir medeier med 25 prosent i det nye Teknobygg Anlegg AS. Her sammen med sønnen John Peter Alstad. Bilde: Bjørn Olav Amundsen
Jarle Skoglund
14. nov. 2011 - 15:18

MajaTeknobygg AS kjøper 100% av aksjene i entreprenørselskapet Grunnarbeid AS og i maskinselskapet Grunnarbeid Maskin og Utstyr AS MajaTeknobygg AS har signert avtale med Grunnarbeid Holding AS om kjøp av 100% av aksjene i selskapene Grunnarbeid AS og Grunnarbeid Maskin og Utstyr AS. MajaTeknobygg AS kjøper også eiendommen på Ranheim, Vikelvfaret 4 AS, som bl.a. huser hovedkontoret til Grunnarbeid AS.

Grunnarbeid AS er en stor, trøndersk entreprenør innenfor bygg- og anleggssektoren. Selskapet har en forventet omsetning i 2011 på ca NOK 600 mill og selskapet har 300 ansatte. Historisk har Grunnarbeid AS kun vært en anleggsentreprenør, men har i løpet av de siste årene også blitt stor på bygg. I 2011 vil forholdet være 50/50 mellom bygg og anlegg. MajaTeknobygg AS er eierselskapet i eiendoms- og entreprenørkonsernet bestående av

Teknobygg-selskapene, Maja Eiendom AS og GrandeTeknobygg AS (50 %). I tillegg har konsernet en 49% eierandel i Kjeldstad Holding AS. Grupperingen vil i 2011 ha ca NOK 1,6 mrd i omsetning og har 780 ansatte. Etter oppkjøpet av Grunnarbeid AS vil grupperingen ha ca NOK 2,2 mrd i årlig omsetning.

- Begge parter er fornøyd med den løsning som nå er fremforhandlet. Med Grunnarbeid AS på laget styrker MajaTeknobygg AS sin posisjon som en sterk trøndersk aktør innenfor næringer og markedsområder som vil være i vekst i årene fremover, sier Svein O. Berg, konsernsjef i MajaTeknobygg AS. - MajaTeknobygg AS får tilgang til verdifull kompetanse, kapasitet og nettverk innenfor anleggssektoren, og dette vil sette oss i stand til raskt å komme inn i markedet, fortsetter Berg.¨Begge aktørene opererer som entreprenører innenfor bygg og her vil det være synergier å hente både på kompetanse-, kapasitets- og på markedssiden.

- For oss i Grunnarbeid AS var MajaTeknobygg AS en ønsket ny eier, sier John P. Alstad, adm. direktør i Grunnarbeid AS. - MajaTeknobygg AS synes å ha sterke sider der vi har våre svake, mens vi har et meget godt fotfeste i anleggsmarkedet som MajaTeknobygg AS raskt kan høste av, fortsetter Alstad. - I forbindelse med at 100% av aksjene nå selges til MajaTeknobygg AS har jeg funnet det naturlig å forlate selskapet. Dette gjelder både meg og selskapets grunnlegger Per Kristian Alstad. Begge vil vi imidlertid stå til disposisjon for de nye eierne i en tid fremover. Vi sitter fortsatt igjen med Grunnarbeid Holding AS, flere utviklingsselskaper og selskapene Rørfornying AS og Murarbeid AS.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.