ARBEIDSLIV

Kjøper britisk

4. aug. 2000 - 02:37

Overtakelsen er avhengig av britiske myndigheters godkjennelse, skriver Hydro i en pressemelding. Deeside Aluminium produserer pressbolt basert på aluminiumskrap som råstoff. Bedriften vil inngå i Hydro Aluminiums nett av støperier og omsmelteanlegg som tilbyr konvertering av skrap for divisjonens metallkunder.

Hydro har dermed skaffet seg slike spesialanlegg for skrap i Tyskland, Frankrike, Luxembourg og Storbritannia med en samlet kapasitet på ca. 220.000 tonn pressbolt i året. Hydro er også i ferd med å bygge et tilsvarende anlegg i Kentucky, USA. Ved utgangen av inneværende år vil Hydro ha en kapasitet på ca. 175.000 tonn støperiprodukter av aluminium i USA, basert på konvertering av skrap. Hydro driver også omfattende resirkulering av aluminium i Holmestrand her i Norge.

Anlegget i Deeside har i dag en kapasitet på ca. 38.000 tonn i året. Etter overtakelsen vil Hydro starte et omfattende investeringsprogram som vil forbedre produktiviteten og øke produksjon til ca. 43.000 tonn. Investeringene vil også legge til rette for en senere, gradvis utvidelse av anlegget til en produksjonskapasitet på ca. 60.000 per år. (aa)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.