MOTOR

Kjøp Golf og du får CO2-kvoter

LAVT UTSLIPP: Volkswagen har kommet med en Golf som bare slipper ut 119 gram CO2 per kilometer.
LAVT UTSLIPP: Volkswagen har kommet med en Golf som bare slipper ut 119 gram CO2 per kilometer. Bilde: VAG
Truls Tunmo
11. feb. 2008 - 13:36

Lavutlipp-versjonen av Volkswagen Golf er nå på norske veier.

Med et CO 2-utslipp helt nede under 120 gram per kilometer har Volkswagen kommet med et miljøgunstig alternativ også i dette segmentet.

Kvotekjøp

Den tyske bilfabriklantens norske representant krydrer miljøbudskapet ytterligere og kjøper kvoter for bilens beregnede CO 2-utlsipp i ett år.

BlueMotion er betegnelsen på Volkswagen-versjoner med spesielt gunstig miljøprofil.

Tidligere er Volkswagen Passat og Polo kommet som BlueMotion. Nå har også Norges mest solgte bilmodell gjennom tidene kommet på veien med ekstremt gunstige miljøytelser.Krefter i behold

Miljøprofilen i Golf BlueMotion har ikke gått på bekostning av bilens ytelser.

BlueMotion-versjonen er fortsatt en fullblods Golf og er tilgjengelig i akkurat de samme utstyrsvarianter som modellen for øvrig.

Forskjellen fra de øvrige Golf-versjonene er at BlueMotion har lavere forbruk og utslipp.0,45 på mila

Motoren i Golf BlueMotion er en 1,9-liters TDI-motor som yter 105 Hk. Samtlige BlueMotion-varianter har dieselpartikkelfilter.

I en femdørs Golf er dieselforbruket 0,45 liter per mil og utslippet er lave 119 gram CO 2 per kilometer. I Golf stasjonsvogn er forbruk og utslipp marginalt høyere.Kjøper klimakvoter

I første omgang er det miljøversjonene av Volkswagen Passat, Golf og Polo – BlueMotion – som leveres som såkalt CO 2-nøytrale. Dette er biler med spesielt miljøtilpassede motorer med meget lave utslipp av CO 2. BlueMotion-modellene har også spesialtilpasset motorstyring og girkasse, slik at kjøringen blir mest mulig miljøvennlig.

I praksis innebærer ordningen med CO 2-nøytrale biler at importøren Harald A. Møller AS kjøper klimakvoter for sine BlueMotion modeller. CO 2-kvotene er godkjent av FN og Det Norske Veritas, og tilsvarer bilens utslipp av CO 2 det første året.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.