FTLYDBILDE

Kjøp duppedittene i Sverige

Nordmenn drar på harryturer til Sverige som aldri før. Men visste du at Söta Bror også kan by på billig forbrukerelektronikk?

Stein Jarle Olsen
11. des. 2007 - 22:41

Kjøtt, sprit og snus er gjerne de tingene som gjør at nordmenn valfarter til Strömstad, Charlottenberg og Kiruna for å spare noen kroner. Men det finnes også en del kupp å gjøre på forbrukerteknologi-siden.

Spar tusener

Hos Clas Ohlson finner vi for eksempel Black&Decker-drillen HP126F3BH, som i Norge koster 1298 kroner.

Men hos Clas Ohlson i Sverige koster drillen 1299 svenske kroner, noe som gjør den nesten 15 % billigere ettersom den svenske krona er en del svakere enn den norske.

Norges største elektronikkbutikk på nettet, Komplett.no, selger LGs populære 37-tommer LCD-TV 37LC2R til 9995 kroner ekskludert frakt.

Hos Komplett i Sverige finner vi nøyaktig samme TV til 9295 svenske kroner, altså like over 8000 norske.

Husk tollreglene

Og er kona ute etter ny kjøkkenmaskin? Hos NetonNet.no koster Boschs enorme MUM 82R1 4990 kroner, mens svenske NetonNet selger den samme maskinen for 5190 svenske kroner, noe som blir rundt 4500 norske.

Bare husk at norske tollregler kun tillater at du har med deg varer for under 3000 kroner over grensa (6000 om du har vært i utlandet i over 24 timer) om du skal slippe å betale fortollingsgebyr og\eller toll og moms.

Bor du nært grensa, kan du få varene sendt som ”poste restante” til nærmeste postkontor over grensa. Det gjelder også varer fra andre EU-land, slik at du da slipper unna 200-kroners-grensa som gjelder her til lands.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.