NVE

Kjetil Lund blir ny NVE-sjef

Overtar som vassdrags- og energidirektør 1. april neste år.

Kjetil Lund, byråd for næring og eierskap i Oslo kommune, overtar som vassdrags- og energidirektør i NVE.
Kjetil Lund, byråd for næring og eierskap i Oslo kommune, overtar som vassdrags- og energidirektør i NVE. (Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix)

Overtar som vassdrags- og energidirektør 1. april neste år.

Byråd for næring og eierskap i Oslo, Kjetil Lund (48) , er utnevnt til ny vassdrags- og energidirektør i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Han tiltrer stillingen 1. april 2019. Lund blir sittende som byråd for næring og eierskap fram til da.

Byråd Lund vil i perioden frem mot tiltredelse ikke behandle saker som berører ansvaret for Oslo kommunes eieroppfølging i Hafslund E-CO AS og Fortum Oslo Varme AS, samt eventuelle saker som berører NVEs ansvarsområde, opplyser Oslo kommune.

– Kjetil Lund har lang erfaring fra politikk, forvaltning, kraftbransjen og fra klimaarbeid. Med utnevnelsen av Kjetil Lund får Norges vassdrags- og energidirektorat en særdeles kompetent og godt egnet leder, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Byrådsleder Johansen understreker at Lund har bidratt betydelig med å ytterligere styrke byrådets arbeid for aktivt eierskap og utvikling av grønt næringsliv.

– Jeg er glad for at Kjetil Lund skal fortsette som byråd for næring og eierskap fram til 1. april, sier byrådsleder Johansen.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå