KLIMA

- Kjernekraft løser ikke klimaproblem

ÅPNER FOR THORIUM: Både Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet er positive til thorium som energikilde. Heller ikke Høyre er avvisende.
ÅPNER FOR THORIUM: Både Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet er positive til thorium som energikilde. Heller ikke Høyre er avvisende. Bilde: cern

Bellona, WWF, Norges Naturvernforbund, Natur og Ungdom, Norges Miljøvernforbund, Greenpeace, Fremtiden i våre hender og Norges Velforbund skrev i går under et felles dokument der organisasjonene forplikter seg til å motarbeide et hvert forsøk på å få bygget kjernekraftverk i Norge.

Uansett brensel

- Og det uavhengig av om brenselet er uran, plutonium eller thorium. Vi ønsker ikke gruvedrift etter thorium i norsk natur, transport av atombrensel og atomavfall, eller lagring av farlig og forurensende avfall med de sikkerhetsrisikoer dette medfører, heter det i erklæringen.

Rydder opp

- Dette bidrar til å rydde opp i mange feil og grove forenklinger som har preget klimadebatten i Norge, sier leder av energi- og miljøkomiteen på Stortinget, Gunnar Kvassheim (V), til Aftenposten.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.