BYGG

Kjent profil i byggebransjen må i fengsel

54-åringen er dømt til seks og et halvt års fengsel og inndragning av 11,3 millioner kroner.

Hoyesterett
Hoyesterett Teigen, Trond Reidar
13. sep. 2018 - 15:04
Høyesterett har avvist anken til en mann som er dømt for skatteunndragelser i byggebransjen. Dommen på seks og et halvt års fengsel er dermed rettskraftig.

Den 54 år gamle mannen ble i mai i år dømt for skatteunndragelse og trygdesvindel i Eidsivating lagmannsrett. I tillegg til fengselsstraffen ble mannen dømt til inndragning av 11,3 millioner kroner.

Mannen anket dommen på lovanvendelsen, saksbehandlingen og straffutmålingen, men Høyesteretts ankeutvalg har sluttet seg til lagmannsrettens anførsler og derfor avvist anken, skriver LO Medias nettportal Fri Fagbevegelse.

Fiktiv fakturering

Mannens viktigste metode har vært fiktiv fakturering. Gjennom flere fiktive underselskaper skaffet mannen seg svarte inntekter som ble brukt til å underbetale østeuropeiske arbeidere, skriver Fri Fagbevegelse.

Les også

54-åringen har ifølge Fri Fagbevegelse vært en kjent profil i byggebransjen i Oslo siden begynnelsen av 90-tallet. I forbindelse med at Skattemyndighetene gjennomførte bokettersyn i 2012, tvang han ifølge Fri Fagbevegelse medarbeidere til å underskrive på fakturaer for å gjøre det mulig å konstruere et falsk regnskap. Truslene førte imidlertid til at medarbeiderne gikk til politiet.

Dommen på seks og et halvt års fengsel er en av norgeshistoriens strengeste straffer for fiktiv fakturering.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.