T2

Kjempevekst for Android

STØRST: Android-operativsystemet har nå over halvparten av markedet for smarttelefoner, og ingen har hatt større glede av det enn Samsung, som har hatt en formidabel vekst i markedsandeler. Ikke minst på grunn av nye Samsung Galaxy S II.
STØRST: Android-operativsystemet har nå over halvparten av markedet for smarttelefoner, og ingen har hatt større glede av det enn Samsung, som har hatt en formidabel vekst i markedsandeler. Ikke minst på grunn av nye Samsung Galaxy S II. Bilde: Jørgen Skjelsbæk
16. nov. 2011 - 10:37

Markedsandeler Q3 2011

  1. Android - 52,5 % (25,3)
  2. Symbian - 16,9 % (36,3)
  3. iOS - 15 % (16,6)
  4. RIM - 11 % (15,4)
  5. Bada - 2,2 % (1,1)
  6. Microsoft - 1,5 % (2,7)
  7. Andre - 0,9 % (2,5)

Kilde: Gartner. Tall for fjorårets tredje kvartal i parentes.

Google har nå skaffet seg og samarbeidspartnerne over halvparten av markedet for operativsystemer til smarttelefoner.

Ikke rart Steve Jobs nesten fløy i flint da han så Android.

Kjempevekst

Operativsystemet har ifølge tall fra Gartner 52,5 prosent av verdensmarkedet, mens iPhone må ta til takke med bare 15 prosent.

Det betyr at Androids kakestykke har doblet seg fra i fjor målt i prosent. Og i tillegg har markedet for smartmobiler økt kraftig.

Det er Nokias Symbian som har blødd mest og ligger nå på 17 prosent, mot 36 prosent for et år siden.

Selv iPhone har faktisk falt fra 16,6 prosent i fjor. Også BlackBerry, som er veldig populært i Nord-Amerika, har slitt med Android-entusiasmen og har droppet fra 15,4 til 11 prosent.

Tror på Windows

Microsofts Windows Phone 7, som riktignok Gartner tror har et veldig stort vekstpotensial, har falt kraftig.

Ikke så mye i prosent, riktignok, med et fall fra 2,7 til 1,5, men for plattformen er det en halvering. Gartner tror både Nokia og Microsoft går mot bedre tider med finnenes nye Lumia-serie, men omslaget kommer ikke før etter sommeren neste år.

Gartner tror Apple vil ta igjen litt av det tapte i årets siste kvartal fordi mange iPhone-tilhengere har utsatt kjøp av nye telefoner til den nye 4S-modellen ble tilgjengelig. Men det vil ikke skje uten kamp.

Samsung vil fighte for andeler med Galaxy S II og den nye supertelefonen Galaxy Nexus.

Kjempevekst

Selv taperne i smarttelefonmarkedet har det ikke så fælt som man skulle tro ut fra disse tallene, fordi markedet som helhet har hatt en volumøkning på hele 42 prosent.

I tredje kvartal ble det solgt hele 115 millioner enheter. Nå er smarttelefonsalget på 26 prosent av totalsalget. I Norge er situasjonen en helt annen. Her er andelen på rundt 90 prosent.

Samsung leder

Det er Samsung som har hatt størst glede av veksten i smarttelefonmarkedet. Det koreanske selskapet er nå den største produsenten av smarttelefoner i verden og har gitt både Nokia og Apple bank.

Deres Galaxy har solgt formidabelt og har nådd 30 millioner. Bare den nye Galaxy S II har solgt over ti millioner.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.