KLIMA

Kjempetrær pakkes inn i folie for å skjerme dem fra skogbrann i California

– Vi vil bare gjøre alt vi kan for å beskytte disse 2000 og 3000 år gamle trærne, sier en talsmann for Sequoia National Park.

Et historisk «velkommen»-skilt er pakket inn i brannresistent folie i Sequoia National Park i California, som er hjem til verdens største sequoia-trær. Nå er også flere av trærne pakket inn.
Et historisk «velkommen»-skilt er pakket inn i brannresistent folie i Sequoia National Park i California, som er hjem til verdens største sequoia-trær. Nå er også flere av trærne pakket inn. Foto: Noah Berger/AP/NTB
17. sep. 2021 - 07:40

Verdens største trær har blitt pakket inn i brannsikre tepper i et forsøk på å beskytte dem fra store skogbranner som raser gjennom USAs tørkerammede vestkyst.

En treklynge med urgamle sequoia-trær, blant dem det 83 meter høye General Sherman, som er verdens største målt i volum, ble torsdag pakket inn i aluminium for å beskytte mot flammene.

Brannmannskapene jobber på spreng for å skjerme trærne i nasjonalparken Sequoia National Park.

– Vi vil bare gjøre alt vi kan for å beskytte disse 2000 og 3000 år gamle trærne, sa en talsmann for parken til The Mercury News.

Hundretusenvis hektar skog i California har brent i årets skogbrannsesong. Forskere mener menneskeskapte klimaendringer har ført til den årelange tørken og økte temperaturer, som har gjort regionen ekstra utsatt.

Torsdag nærmet to branner seg et område i nasjonalparken kalt Giant Forest, der det vokser over 2000 sequoia-trær. Los Angeles Times meldte dagen i forveien at ansatte i nasjonalparken og beboere i nærheten var blitt evakuert.

Rundt 500 mannskaper kjemper mot brannene, som har fått navnene Paradise og Colony. Sammen har de slukt nesten 3800 hektar med skog siden de blusset opp etter lynnedslag 10. september.

Svakere salg fører til priskutt for Tesla i flere land. Hyppige prisjusteringer er nødvendig for å tilpasse produksjonen til etterspørselen, sier toppsjef Elon Musk.
Les også

Tesla kutter prisene i flere land

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.