ARKIVNYHETER

Kjempesprik i Nestunnelen

Prisene på riving av vann- og frostsikringen i Nestunnelen varierer kraftig. HAB Construction har gitt det laveste anbudet.
Prisene på riving av vann- og frostsikringen i Nestunnelen varierer kraftig. HAB Construction har gitt det laveste anbudet. Bilde: Anders Haakonsen
2. des. 2011 - 17:19

Det laveste anbudet er på 3,768 millioner kroner. Det er gitt av HAB Construction fra Bærum. Øst-Riv fra Asker ligger like bak med 4,062 mill., fulgt av AF Decom (4,535 mill.) og Implenia (4,730 mill.).

Deretter begynner de store utslagene. Veidekke vil ha 6, 351 mill., Sønstegård fra Oslo vil ha 9,680 mill., Åsmund Pettersen & Sønn fra Jevnaker vil ha11,023 mill., mens Hvalstad Entreprenørforretning fra Asker vil ha 13,450 mill. for jobben.

Nestunnelen ligger i Hole kommune mellom Oslo og Hønefoss. Den ble stengt etter at 200 kg sprøytebetong ramlet ned på kjørebanen i mars. Etter en tenkepause bestemte Vegvesenet seg for full rehabilitering av tunnelen.

Først oppgave er å fjerne den gamle vann- og frostsikringen, som består av PE-skum dekket med et 2 cm tykt lag med sprøytebetong. Den som får kontrakten skal også rive alle tekniske installasjoner i tunnelen og to tekniske bygg.

Jobben må være gjort innen 26. mars. Deretter skal tunnelen kartlegges geologisk før ny vann- og frostsikring kan monteres. Vegvesenet sender ut veiledende kunngjøring om montasjen om kort tid for å komme i gang med arbeidet så fort som mulig etter at den geologiske kartleggingen er fullført.

Den nye vann- og frostsikringen skal bestå av isolerte veggelementer av betong og PE-skum i hengen. Elektroarbeidet blir lyst ut som egen entreprise. Vegvesenet tar sikte på at tunnelen skal være ferdig rehabilitert om et års tid.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.