NYHETER_BYGG

Kjempesmell sperrer E 18

9. nov. 2001 - 11:40

Spregningen skjer i forbindelse med byggingen av en ny strekning på Europavei 18. Fjellet som skal sprenges henger ut over den gamle E 18 like utenfor Ørje i Østfold.

Selv om salven rettes bort fra bebyggelsen, vil de nærmeste husene for sikkerhets skyld bli evakuert før ladningen går av. Folk i området advares også mot store bølger som kan oppstå i Rødenessjøen

Veien stenges

– Steinmassene kommer til å falle ned på veien og i sjøen. All trafikk på gamle E 18 blir omdirigert til småveier fram til mandag morgen. Da håper vi at veien er klar til å åpnes for trafikk igjen, sier Lars Frode Kristiansen, Vegvesenets prosjektsjef for E 18-utbyggingen i Østfold.

Omkjøringen gir en ekstra reisetid på omlag 20 minutter for trafikantene.

Sprenger under vann

Sprengningsoppdraget utføres av Trondheimsselskapet Tore Løkke AS. Dynamitten som skal blåse bort fjellrabben legges i 130 hull som er 20 meter dype. Prosjektet innbærer også at det skal sprenges under vann.

– En 250 meter lang og 40 meter dyp strekning i Rødenessjøen skal fylles med 300 000 kubikkmeter masse for å lage en veifylling, sier prosjektleder Tore Lie ved Statens Vegvesen, anlegg øst. Totalt skal en million kubikkmeter fjell sprenges og fylles i forbindelse med veibyggingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.