ARBEIDSLIV

Kjemper på flere arenaer

På Studiemøtet elektronikk og data på Lillehammer konkurrerte et knippe yngre forskere om tidsskriftet Elektronikks pris for beste presentasjon av diplom- eller doktorgradsoppgave.

Prisen på 10.000 kroner gikk til Lillian Røstad for diplomarbeidet "Sikring av helseinformasjon i distribuerte systemer". Det hun avla hun ved Institutt for datateknikk og informatikk i fjor vår.

Oppgaven skisserer metoder for å sikre helseinformasjon i distribuerte systemer. Det skal også lages en prototyp som demonstrerer de valgte metodene.

Prototypen skal lages sammen med Camilla Hasle og Marianne Strøm Uthaug som skriver hovedoppgave om "Dynamisk tilgangsstyring ved bruk av roller i helseinformasjonssystemer".

De unge forskerspirene er også med i en annen og viktigere konkurranse; nemlig kampen om å få seg en jobb. Også i denne kampen er Lillian Røstad blant vinnerne.

- Jeg hadde kontakt med Sintef informasjonssikkerhet allerede før jeg startet på diplomoppgaven. Men arbeidsmarkedet er vanskelig, noen fra mitt kull står fremdeles uten jobb, sier hun.

Karl Fredrik Fretheim, Høgskolen i Stavanger, er enig. Han har nettopp levert en telerelatert diplomoppgave innen signalbehandling. - Helst ville jeg hatt en oppgave ute i industrien, det er ofte et godt springbrett for videre jobb. Men det var ikke mulig å få til, sier han.

Fretheim har søkt 10 -15 jobber uten napp så langt. - Heller ingen av de andre klassen har fått jobb, sier han.

Fredrik Seehusen, som er klar med sin hovedfagsoppgave ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo, er blant de heldige. - Jeg tok hovedoppgaven for Sintef og har fått jobb hos min veileder, sier han.

Jan Kristoffer Brenne var ferdig med sin diplomoppgave ved Institutt for fysikalsk elektronikk, NTNU i fjor. Det var en forholdsvis spesialisert oppgave innen elektrooptikk. Etter et tidligere engasjement har han nå fått fast jobb i Optoplan.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.