NETTARKIV

Kjemper om PC-er til bedriftsmarkdet

25. mai 2007 - 20:32

Santa Rosa er den fjerde generasjonen Centrino-plattform fra Intel. Nye brikker skal gi bærbare PC-er mer futt, mer sikkerhet og raskere kommunikasjon. I tillegg spiller de bedre sammen med Microsofts nye Vista operativsystem.

For å få lov til å merke PC-ene med Centrino må produsentene bruke Intels prosessor, brikkesett og trådløse nettverk i PC-en.Rosa på databall

Santa Rosa inkluderer andre generasjon Intel Core 2 Duo prosessor, et nytt brikkesett og WLAN som nå også inkluderer den nye mye kjappere N-standarden.

Brikkesettet er selve veikrysset i datamaskinen som styrer data mellom prosessor og de ulike minneenhetene og inn og ut av PC-en. Jo raskere det tikker av gårde, desto hurtigere blir hele systemet.

Den nye generasjonen brikkesett for de bærbare heter Intel Mobile 965 Express og har en klokkefrekvens på informasjonskanalene på opptil 800 MHz. Det er hovedårsaken til at systemene blir rundt 20 prosent raskere uten at det går ut over strømforbruket.Mye mer bærbart

Det er nesten utrolig hvordan PC-markedet vokser her i landet. Prognosen tyder på et PC-salg godt over millionen i år, og det er HP som leder. De har detronisert Dell,. Analyseselskapet DMR venter at HP får over 30 prosent markedsandel i år, mens Dell, som er nummer to forventes å ende på rundt 22 prosent.

I fjor vokste PC totalmarkedet 16 prosent, men hele 48 prosent på bærbare. I år vil andelen bærbare trolig ligge på rundt 70 prosent, og det er langt foran de aller fleste andre land.

-------

(Undersaker)HP: Sikkerhet i førersetet

HP hevder at deres store satsing på forskning og utvikling gjør at de har skaffet seg ledelsen på bærbare og vil holde den. Det skal gi bedre sikkerhet, pålitelighet, og brukervennlighet. De nye PC-ene er de sikreste på markedet, hevder HP, og bedyrer at det er omtrent umulig å få ut data fra en PC som er blitt borte.

Blir PC-en stjålet, har den innebygget sporing. Når tyven logger seg på nettet, vil eieren kunne se den fysiske adressen til skurken. Batterilevetiden er i fokus, og med det største ekstrabatteriet har HP klokket inn 16 timer batterilevetid. Ladetiden har også fått en overhaling. En tom PC-vil lade hovedbatteriet 90 prosent på 90 minutter. LED-baklys gir også innsparing i strømforbruket.

Alle de største modellene vil ha både HDM,I og arbeidsstasjonsmodellene vil ha Dual Link DVI i dokkingstasjonen som kan drive opptil 30 timers eksterne skjermer.DELL: Bruker mindre strøm

Dell er klar med to forretnings-PC-er; Latitude D630 og den litt kraftigere Latitude D830, med den nye Intel-teknologien. De har valgt å sette fokus på strømforbruket. Den nye Latitude 632 går over seks timer på batteri og det er over en time mer enn forgjengeren.

I tillegg er Dell først ute og pusher SSD eller flashminne i stedet for harddisker. Det øker batterilevetiden ytterligere med 20 minutter. I tillegg tåler PC-en mer støt og blir merkbart raskere. Dells 32 GB SSD øker prisen med rundt 2500 kroner. De har også utstyrt PC-ene med mer lyssterke bredformat skjermer som gjør dem bedre i sterkt dagslys.FUJITSU SIEMENS: Alltid på nett

Det er over et år siden Fujitsu Siemens lanserte den første PC-en med innebygget 3G/HSDPA. Nå kommer åtte nye modeller basert på Intel Centrino-plattform og alle kan leveres med 3G/HSDPA.

LifeBook S6410 er en ny forretningsmodell med 13,3 tommers bredformatskjerm med integrert webkamera som bare veier 1,7 kilo. Den har DVD-spiller som kan tas ut og erstattes med et batteri nummer som gir opptil 10 timers levetid.LENOVO: Gifter seg med Telenor

Lenovo kommer med nye modellserier med Santa Rosa som har integrert 3G/HSDPA fra Telenor. Integrert Sim-kort fra teleoperatøren vil bli levert når du kjøper PC-en som er bygget i Kina. Dette er bra nytt for bedriftsfolk som vil jobbe med mobilt bredbånd når de er utenfor en WLAN-sone.

Lenovo kommer med tre modeller som er viktige å få med seg; T61, R61 og den ultraportable X61. Sistnevnte maskin kommer nok til å bli en yndling for mange i bedriftsmarkedet. Til tross for et litt kjedelig design, er de nye modellene utstyrt med mer solide kabinetter enn tidligere. De nye maskinene er standardisert med Nvidia-grafikkort.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.