BYGG

Kjemper om 27 kontrakter

Truls Tunmo
8. jan. 2009 - 09:06

Av disse har Mesta Drift 18 i dag. Statens vegvesen antyder en kontraktsverdi på mellom tre og fire milliarder kroner for 2009-kontraktene.

– Ved forrige anbudsrunde hadde kontraktene som nå er ute på anbud, en samlet verdi på 1,8 milliarder kroner. Vi står dermed overfor en vesentlig økning i verdien på kontraktene det skal konkurreres om, sier administrerende direktør i Mesta Drift AS, Ingrid Tjøsvold.Anbudsåpning

Foreløpig har tre av fem regioner i Statens vegvesen lagt ut anbudsgrunnlaget for kontraktene sine. Her blir det anbudsåpning 27. Januar og 3. Februar, ifølge Refleks.

– Regionene nord og midt i Statens vegvesen har ennå ikke lagt ut sine anbudsgrunnlag. Vi antar at disse vil få en anbudsfrist litt ut i februar, sier prosjektstyringssjef i Mesta Drift, Anne Iren Fagerbakke.Frivillig prekvalifisering

Nytt i 2009 er innføring av frivillig prekvalifisering. Denne er basert på firmakvalifikasjoner på bakgrunn av tidligere arbeider, erfaringer og økonomiske data.

Mesta Drift har søkt om og avventer svar på denne prekvalifiseringen.Nytt anbudssystem

En annen nyhet ved årets anbudsrunder er åpning av anbudene etter et såkalt 2-konvoluttsystem. Dette går ut på at man leverer pris og firmakvalifiseringer i adskilte konvolutter.

Ved anbudsåpningen vil konvoluttene med firmakvalifiseringene åpnes først. De som kommer gjennom nåløyet her vil få innkalling til åpning av priskonvoluttene.

– En praktisk konsekvens for oss av en slik anbudsåpning, er at vi vil få svaret på hvem som er billigst tre til fire uker senere enn det vi har fått tidligere år. Det vil i praksis si at svaret ikke kommer før et stykke ut i mars, sier Fagerbakke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.