BYGG

Kjemper mot kvikkleire

MANGE LASS: Grunnen på Majorstuen består i stor grad av leire. Så mye som 50.000 kubikkmeter leire er fjernet fra byggeplassen for å kunne starte byggingen av det underjordiske parkeringshuset.
MANGE LASS: Grunnen på Majorstuen består i stor grad av leire. Så mye som 50.000 kubikkmeter leire er fjernet fra byggeplassen for å kunne starte byggingen av det underjordiske parkeringshuset. Bilde: Mona Strande
Mona Strande
3. okt. 2006 - 09:00

Denne uka fjernes siste rest av den suppevåte massen. Du kan følge med og se det via vårt kamera.

Den store grunn- og betongentreprisen omfatter 16.600 m 2 bruttoareal, og omfatter gjennomgående parkeringshus under tre boligblokker i to etasjer under bakken, og én etasje for butikk- og kontorlokaler.

Entreprenør Reinertsen Anlegg AS har fjernet 50.000 m 3 masse fra tomten, og skal starte støpingen i første halvdel av oktober.

Fjellstøtt

- Bygget i seg selv bæres av 6000 løpemeter stålkjernepåler festet i grunnfjellet, og det har gått med 70.000 løpemeter kalksementpæler for å stabilisere grunnen i byggefasen. Denne kalkstabiliseringen er lagt fordi det er kvikkleire i grunnen, sier Rolf Bjarne Aune ved Reinertsen Anlegg AS.

Se selv

Reinertsen blir på byggeplassen til neste vår, før nye entreprenører tar over for å reise husene over bakkenivå til Nye Major.

Du kan følge med på byggingen via Teknsik Ukeblads webkamera. Du kan selv ta kontroll over kameraet og zoome inn og ut samt panorere.

Les mer om: