Kjempekontrakt til Aibel

Kjempekontrakt til Aibel
BYGGES OM: Draugen-plattfromen må bygges om for å kunne ta i mot petroleum fra Linnorm-feltet. Bilde: Heine Schjølberg/Norske Shell

Draugen Blokk 6407/9

Operatør Norske Shell

Utvinningstillatelse nr. 093

Produksjon 31 000 fat oljeekvivalenter pe dag.

Rettighetshavere:

  • AS Norske Shell 26,2 %
  • BP Norge AS 18,36 %
  • Chevron Norge AS 7,56 %
  • Petoro AS 47,88 %


Linnorm

Lisens PL 255 i Norskehavet

Shell (30%), Petoro (30%)Total (20%), Statoil (20%)

Påvist i 2005, avgrenset i 2007

Gass med 7% CO 2 og små mengder H 2S og kondensat.

300 meters vanndybde

Sekst stablede reservoar med varierende produksjonsegenskaper

Høyt trykk og høy temperatur i reservoaret

Draugen-plattformen står foran store utfordringer. Plattformen, som ble satt i drift i 1993, står foran betydelige ombygginger når Linnorm går til Draugen . I alt fire nye moduler skal på plass.

Tilknytningen til Linnorm medfører også at plattformen må oppgraderes slik at den kan tåle en levetidsforlengelse.

Les også: Vil sprekke opp Linnorm

10 år

Kontrakten Aibel har fått løper over seks år med mulighet for forlengelse i to pluss to år.

– Dette er fantastisk. Shell er en ny kunde for oss, og avtalen gir oss en mulighet for jobb i ti år på Draugen-feltet. Dette er en av de største og viktigste avtalene som Aibel har inngått, sier administrerende direktør Jan Skogseth i Aibel AS.

Selskapet han leder har god erfaring med tilsvarende oppgaver for Shell gjennom kontrakten de har på Ormen Lange og Troll.

Les også: Shell-kontrakt for FMC

Flere sengeplasser

Aibel skal utføre både større og mindre modifikasjonsprosjekter. Shell planlegger å utvide boligkvarteret på Draugen med mellom 45 og 50 lugarer. Dette vil også da bli en del av Aibels arbeidsomfang på Draugen. Nye livbåter skal installeres og eksisterende oppgraderes.

I tillegg kommer større modifikasjoner på plattformen for å ta i mot produksjon fra opptil fire nye undervannsbrønner.

Kontrakten innebærer at Aibel må forsterke organisasjonen i Kristiansund, selv om kontrakten styres fra kontoret i Stavanger.

Les også: Her flyttes grensene for oljeproduksjon

300 personer

– For oss er det viktig å styrke vår posisjon i Midt-Norge og i Nord-Norge. Denne avtalen betyr ytterligere vekst og nye, spennende oppgaver for oss i både Kristiansund og Harstad. Avtalen vil styrke Aibels vekst i Harstad og innebærer en økning på om lag 70 nye stillinger de neste årene. Aibel vil videreføre dagens forpliktelser knyttet til driften av Draugen fra Kristiansund. I tillegg vil Aibel utføre fabrikasjons- og baseaktiviteter i Kristiansund-området, sier Skogseth.

Arbeidet inkluderer både ingeniørtjenester, innkjøp, byggeledelse, fabrikasjon, installasjon og ferdigstillelse. Etter en oppbyggingsperiode i 2012 vil over 300 ingeniører og andre funksjonærer i Aibel jobbe med Draugen. På det meste vil det også være flere hundre medarbeidere som jobber med fabrikasjon og ute på feltet.

Les også:

Ny brønn skal sikre liv i Draugen

Mer arbeid på Draugen for Aker

Les mer om: