NYHETER

Kjempejobb til Mesta eller AF Skandinavia

Mesta eller AF Skandinavia får sannsynligvis jobben med å utvide E 6 fra to til fire felt mellom Hovinmoen og Dal. Mestas anbud er på 521,284 millioner, AF Skandinavia er på 524,402 millioner kroner. To andre entreprenører ga anbud, men har neppe noen sjanse.

Denne brede midtdeleren like sør for Dal skal bygges om til kjørefelt, når E 6 mellom Hovinmoen og Dal utvides til fire felt.
Denne brede midtdeleren like sør for Dal skal bygges om til kjørefelt, når E 6 mellom Hovinmoen og Dal utvides til fire felt.
Anders Haakonsen
24. sep. 2007 - 14:57

Prisen ligger 4-5 % høyere enn kostnadsoverslaget. Byggeleder Øyvind Holemark håpet at de laveste ville ligge under 500 millioner.

Han kan ikke si om prisnivået vil føre til nye runder om finansieringen. Det avhenger av prisene som kommer inn på E 6-parsellen Skaberud-Kolomoen om en uke. De to parsellene inngår i samme prosjekt.

De to andre deltakerne i konkurransen var NCC med et anbud på 566,2 mill. og Veidekke med 598,4 mill.

Side om side

Parsellen Hovinmoen-Dal ligger i Akershus like nord for Jessheim. Strekningen er vel 10 km lang. Den som får kontrakten skal anlegge en ny kjørebane ved siden av nåværende E 6. Når den nye blir ferdig, overtar den trafikken mens den gamle veien blir utbedret.

En vesentlig del av pengene vil gå med til ombygging av kryss. Nåværende E 6 ble ikke utformet med tanke på en framtidig utvidelse så alle kryss må bygges om.

Krysser trasé

Den nye kjørebanen blir lagt vest for nåværende E 6 fra Hovinmoen til et punkt ca. 6 km lenger nord. Ved dette punktet skal ny og gammel vei krysse hverandre. Videre nordover til Dal går den nye kjørebanen på østsiden av E 6.

Dagens E 6 hadde tre forbikjøringsfelt da den ble åpnet i 1985. To av dem fungerte ikke etter hensikten. De lettet ikke trafikkavviklingen, men førte i stedet til mange ulykker.

I vår ble de bygd om til brede midtdelere. Disse skal bygges om på nytt i forbindelse med utvidelsen til fire felt. Nå alt er ferdig, inngår de i den oppgraderte kjørebanen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.