ARKIVNYHETER

Kjempejobb til LNS i Hong Kong

Jarle Skoglund
3. aug. 2009 - 12:26

LNS er i et Joint Venture sammen med Leighton Asia (Leighton) tildelt en kontrakt på ca. 2,1 milliarder NOK. Oppdragsgiver er Hong Kong Drainage Service Departement (DSD). Kontrakten omfatter en kloakkoverføringstunnel fra Aberdeen til Sai Ying Pun på Hong Kong-øya. Prosjektet er en del av Hong Kong Government’s Harbour Area Treatment Scheme (HATS) som er et kloakkbehandlingsprosjekt i verdensklasse. Når prosjektet er ferdig vil havnebassenget i Hong Kong fremstå som betydelig renere og sunnere.

Kontrakten omfatter prosjektering og driving av 7,5 km tunnel. Videre skal det bygges 5 sjakter med lengde fra 70 til 120 m. I tunnelene skal det støpes ut med to ovale rør med diameter fra 1,38 m til 1,65 m. Totalt skal det brukes 140.000 m3 betong. Tunnelen er delvis undersjøisk og går delvis under bebyggelsen i Hong Kong.

Prosjektet starter opp i august 2009 og skal være fullført i oktober 2013.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.