NYHETER

Kjempehøy pris på trebru i Egersund

En trebru i Egersund skal være bidraget fra Vegvesenets til Stavanger-regionen som europeisk kulturhovedstad. Etter enda et prissjokk er det ikke sikkert at det går slik. Brua kan bli for dyr å bygge slik den er prosjektert.

Brua over Lygrefjorden blir et flott skue i fullmåneskinn hvis den høye anbudsummen ikke fører til omprosjektering. Ill.: Selberg Arkitektkontor
Brua over Lygrefjorden blir et flott skue i fullmåneskinn hvis den høye anbudsummen ikke fører til omprosjektering. Ill.: Selberg Arkitektkontor Bilde: Odd-Magnar Nerland
15. feb. 2008 - 14:55

Eco Bygg fra Åseral var eneste entreprenør som hadde gitt pris da fristen gikk ut 14. februar. Anbudet på 25,568 millioner kroner ligger rundt 50 prosent høyere enn det Vegvesenets hadde regnet med.

Brua er prosjektert som en sprengverksbru med en totallengde på 44 meter. Tre skal brukes i brubane og skråstilte pilarer, landkarene støpes i betong, og tverrammen blir av stål. Tverrammen er det vertikale staget mellom brubanen og punktet der pilarene møtes. Som mange andre nye bruer skal den få en lyssetting som sørger for at den blir lagt merke til i mørket. Hvis Vegvesenet kommer fram til at prisen er for høy, kan det bli aktuelt å omprosjektere brua.

Hensikten med brua er å etablere en forbindelse mellom riksveg 44 og fylkesveg 55 over Lygrefjorden like sør for sentrum i Egersund. Krysningspunktet blir ved Mølbachneset hvor fjorden er svært smal. Entreprisen omfatter også anlegg av vel 250 meter tilstøtende veger.

Brua skal være Vegvesenets bidrag til Norwegian Wood som er et av de største prosjektene innenfor Stavanger 2008 - europeisk kulturhovedstad. Hvis planene ikke blir forandret som følge av den høye prisen, blir brua ferdig i oktober i år.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.