BYGG

Kjemiker blir ny Byggforsk-sjef

BROBYGGER: - Jeg ser på meg selv som en brobygger mellom forskningsverdenen og byggenæringen, sier Hanne Rønneberg som tiltrer som ny direktør i Sintef Byggforsk i september.
BROBYGGER: - Jeg ser på meg selv som en brobygger mellom forskningsverdenen og byggenæringen, sier Hanne Rønneberg som tiltrer som ny direktør i Sintef Byggforsk i september. Bilde: Sintef
Joachim Seehusen
26. juni 2009 - 10:49

Hanne Rønneberg har siden 1998 hatt en rekke lederstillinger i Skanska, som er et av verdens største globale entreprenørkonsern.

Grønn satsing

Hun har vært konserndirektør og medlem i konsernledelsen i Skanska Norge fra 2000-2008, blant annet med ansvar for HR og organisasjonsutvikling og de siste årene med operativt ansvar innen bygg og anlegg.

Fra 2008 har hun med base i Stockholm ledet Skanskas globale grønne satsing.

– Jeg synes det er spennende å få lede et forskningsinstitutt i en tid da vi mer enn noensinne trenger å tenke innovasjon og nyskaping. Næringen trenger å bruke forskning mer aktivt, og jeg ser meg selv som en brobygger, sier Rønneberg.

Respekt for forskjeller

Hun ønsker ikke å si mye om hvilken retning Sintef Byggforsk vil ta under hennes ledelse ennå.

– Jeg kjenner jo ikke forskningsverdenen veldig godt. Nå vil jeg bruke tid på å sette meg inn i den. Men, legger hun til, jeg jobbet mye med betong før jeg ble leder, så den delen av Sintef kjenner jeg godt.

– Blir det vanskelig å lede en forskningsinstitusjon uten egen forskererfaring?

– Jeg oppfatter at jeg er velkommen. Det blir en spennende utfordring og vi må ha gjensidig respekt for forskjellig kompetanse. Min kompetanse går på andre områder enn forskning, sier Rønneberg, som har ledererfaring.

– Jeg synes det er spennende at Byggforsk ble en del av Sintef-miljøet, og nå håper jeg å kunne bidra til å dra ut synergieffekter fra resten av Sintef.

Flere styreverv

Før hun begynte i Skanska har Rønneberg variert bakgrunn fra norsk byggenæring. Hun har også arbeidet en kort periode ved NTH (nå NTNU) i 1989-90.

Hanne Rønneberg har hatt en rekke styreverv, blant annet som styreleder i Entreprenørforeningen og i Norsk Betongforening, medlem og leder i fagstyrer i Norges forskningsråd, styremedlem i Rådgivende ingeniørers forening, i Byggenæringens Landsforening og i andre deler av NHO-systemet.

I dag er Hanne Rønneberg nestleder i NHOs etikkutvalg, medlem i NHOs klimapanel og medlem i det regjeringsoppnevnte Strategisk råd for miljøteknologi.

Hanne Rønneberg er utdannet sivilingeniør innen organisk kjemi fra NTH i 1983.

Dyktig industrileder

– Vi er svært fornøyd med å få Hanne Rønneberg som leder for Sintef Byggforsk. Hun er en dyktig industrileder, som gjennom sin yrkeskarriere har vist evne til å oppnå gode resultater på flere områder, sier SINTEFs konsernsjef Unni Steinsmo.

Steinsmo framhever betydningen av internasjonal ledererfaring fra byggenæringen og kunnskap om forskning.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

– Hanne Rønneberg vil løfte Sintef Byggforsk videre, og vil spille en viktig rolle i SINTEFs konsernledelse, sier Unni Steinsmo.

Begynner i september

Hanne Rønneberg sier hun gleder seg til å lede Sintef Byggforsk.

– Vi kan hente gode synergier ved å knytte forskning og byggenæringen enda nærmere sammen og å øke kjennskapen om hverandres prioriteringer. Jeg gleder meg til å arbeide sammen med dyktige mennesker i Sintef Byggforsk og er nysgjerrig på resten av Sintef, sier Hanne Rønneberg.

Hanne Rønneberg tiltrer sin nye stilling 1. september 2009.

Sintef Byggforsk har 250 ansatte og omsatte i fjor for 260 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.