NYHETER

Kjapt på tråden Torbjørn Naimak, regionvegsjef i Region nord.

Jarle Skoglund
9. sep. 2005 - 12:59

- Vår dyktigste samferdselsminister hittil?

- Jeg forholder meg til dem vi får, vi er avhengig av et godt samarbeid med alle. Mange statsråder har husket på Nord-Norge.- Din kjæreste hobby?

- Kombinasjonen friluftsliv og gjøremål på småbruket som vi har kjøpt i bunnen av Lyngenfjorden i Indre Troms. Turer til fots og på sykkel er fint, skiturer er aller finest.- Hva gjør du helst ikke i fritiden?

- Jeg reiser mye i jobben og reiser helst ikke i fritiden. Men det er jo en bløff, vi reiser litt da også. Jeg ønsker ikke for mye mas når jeg har fri.- Ditt yndlingssitat?

- Ikke et som jeg bruker til stadighet, men jeg liker å avslutte et innlegg med at alt går bedre med godt humør.- Din største leseopplevelse?

- Vanskelig spørsmål. Jeg tror jeg velger Idar Kristiansens trilogi Kornet og fiskene. Jeg har familie av kvænsk opprinnelse, innvandrere fra Tornedalen i 1873. Kristiansens verk forteller om denne innvandringen. Den siste bokopplevelsen hadde jeg nylig da jeg leste Isabel Allendes Mitt oppdiktede land.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

- Norges flotteste bru?

- Det må være Helgelandsbrua, den er veldig grasiøs i et utsatt område. Majestetisk.- Din yndlingsby?

- Tromsø, der jeg bor, ikke minst på grunn av fjellene omkring. Men jeg har også bodd og likt meg godt i Trondheim som student og i Mosjøen og Oslo. Jeg tror jeg sier Oslo isteden. Utenfor Norge liker jeg Stockholm, London og Roma best. Særlig London fascinerer meg.- Hva liker du best til middag?

- Fisk! Fiskefavorittene forandrer seg med året. Nå om høsten er det kokt, fersk sei. Så er det lutefisk og deretter skrei og så boknafisk. Det aller beste er vel selvlaget boknafisk, med øl og akevitt til.- Hva slags musikk lytter du helst til?

- Det varierer med sinnstemningen. Jeg er glad i å danse og liker derfor god dansemusikk. Jeg tilhører swinggenerasjonen, men lytter også gjerne på jazz.- Norges kjedeligste vegstrekning?

- Da kan jeg selvsagt ikke velge en strekning i Nord-Norge! Østerdalen er monoton. Det er Namdalen også, men på en annen måte. Da er man på veg til Nord-Norge.- Norges morsomste person for tiden?

- Da velger jeg en som har holdt på veldig lenge uten å gå ut på dato. Trond Kirkvaag har fornyet seg hele tiden og er en ener i å imitere.- Ser man deg i den nye operaen?

- Ja, det håper jeg da.- Hva hadde du til lunsj i dag?

- Det er en stund siden jeg smurte matpakke sist. Vi har jo kantine, og jeg reiser mye på møter der det er hotelllunsj. Men den enkleste lunsjen er for meg oftest den beste.- Hvem ville du absolutt ikke vært på telttur sammen med?

- Det må bli George W. Bush. Vi har nok litt forskjellig syn på ting, og mitt syn på ham ble ikke akkurat bedre av det som skjedde i New Orleans nylig.- Hvem fikk blomster av deg sist?

- For noen få dager siden var alle ansatte i Region Nord samlet for første gang. Nære medarbeidere som sto for arrangementet i Harstad fikk blomster av meg for innsatsen. Det forekommer at jeg gir blomster når noen har bursdag, men det er visst en stund siden sist.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.