NYHETER

Kjapt på tråden Terje Venold, konsernsjef i Veidekke.

Terje Venold, konsernsjef i Veidekke ASA
Terje Venold, konsernsjef i Veidekke ASA
Jarle Skoglund
15. nov. 2005 - 12:26

- Vår dyktigste samferdselsminister hittil?

- Har vi hatt noen? Kjell Opseth var handlekraftig og fikk ting gjennom. Om han var best, er en annen sak.- Din kjæreste hobby?

- Jeg samler ikke på frimerker eller lignende. Jobben min i Veidekke tar stor plass. Hobbyen er rett og slett å komme meg ut i naturen. I Marka, på fjellet og ved sjøen. Jeg har hytte og båt på Tjøme.- Hva gjør du helst ikke i fritiden?

- Tid er en knapphetsfaktor for meg, da er dette ikke så relevant. Det er for eksempel ikke aktuelt for meg å spille golf selv om jeg bor i Bærum. Tiden er for knapp.- Ditt yndlingssitat?

- Ydlingssitatet mitt er en leveregel som jeg arvet etter min forgjenger Arne Haaland for 17 år siden: Vi skal alltid gjøre rett og skjel for oss. Med andre ord skal vi i Veidekke aldri love mer enn vi kan holde. En fin leveregel.- Din største leseopplevelse?

- Det har vært mange, jeg leser en del. Jeg husker nok Lars Saabye Christensens Halvbroren best, og det skyldes mest at hovedpersonene i boka bodde i oppgangen ved siden av den jeg vokste opp i på Majorstua.- Norges flotteste bru?

- Jeg synes at Helgelandsbrua er flott, majestetisk. Veidekke overtok byggingen underveis og fullførte brua i 1991.- Din yndlingsby?

- København er en by jeg trives godt i. Jeg har vært der mye, det er noe med hele atmosfæren der. Her i Norge velger jeg Tønsberg.- Hva liker du best til middag?

- Aller helst sjømat, i alle variasjoner. Steinbit, for eksempel. Jeg lager den gjerne selv på grillen.- Hva slags musikk lytter du helst til?

- Alt, hele spennvidden. Alt fra klassisk musikk, gjerne Grieg, via Bjørn Eidsvåg til rock, for eksempel A-ha.- Norges kjedeligste vegstrekning?

- Det må bli Begnadalen, et langt gjesp.- Norges morsomste person for tiden?

- Har vi noen morsomme, da? Jeg kommer ikke på noen.- Ser man deg i den nye operaen?

- Veidekke er hovedentreprenør for operabygget, så jeg er der både titt og ofte. Jeg kommer garantert også når den står ferdig.- Hva hadde du til lunsj i dag?

- Vi hadde gjester på besøk, vi spiste smørbrød sammen.- Hvem ville du absolutt ikke vært på telttur sammen med?

- Jeg kommer godt ut av det med de aller fleste.- Hvem fikk blomster av deg sist?

- Kona for ikke lenge siden. Ingen spesiell anledning, en liten oppmerksomhet bare.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.