NYHETER

Kjapt på tråden Regionvegsjef Sidsel Sandelien, Region Øst.

Jarle Skoglund
11. mai 2005 - 08:44

- Vår dyktigste samferdselsminister hittil?

- Vanskelig. Kjell Opseth skaffet mest penger til vegformål, men faglig sett har jeg mer sans for andre. Miljøfokuset til Sissel Rønbeck og nåværende Torild Skogsholm er spennende, synes jeg.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

- Din kjæreste hobby?

- Orienteringsløp. Jeg løper i skogen med kart og kompass og konkurrerer i veteranklassen. Denne hobbyen deler jeg med mannen min, vi deltok i Kina i 2003. I år skal vi delta i veteranmesterskapet i Canada. Mine tre voksne barn er også o-løpere, men den eldste har begynt med golf også¿- Hva gjør du helst ikke i fritiden?

- Helst ikke jobbe, men jeg gjør jo det mye likevel. Når jeg har helt fri, liker jeg ikke å løpe på asfalt. Men jeg skal løpe på asfalt snart, fem kilometer-traseen i Bruløpet når den nye brua over Svinesund er åpnet.- Ditt yndlingssitat?

- Jeg bruker en del ordspråk. I det siste har jeg sitert statsråden flere ganger. Da hun åpnet Nullvisjonsprosjektet her på Lillehammer nylig, sa hun noe fint. Vi har alle en visjon om at vi selv og våre nærmeste ikke skal bli drept eller alvorlig skadet i trafikken. Da er det riktig at samfunnet har den samme visjonen.- Din største leseopplevelse?

- Sigrid Undsets Kristin Lavransdatter – andre gangen. Tvangslesningen på skolen var pyton, men jeg fikk de tre bøkene da jeg gikk og ammet mitt første barn. Da var de utrolig spennende. Det blir mest engelsk krim for meg, jeg sluker slikt når jeg har ferie. Men det må altså være på engelsk.- Norges flotteste bru?

- Svinesund, og da mener jeg både den gamle og den nye. Den nye blir helt fantastisk og ses best fra den gamle. De to matcher hverandre godt og kan bli et design-ikon. Grenlandsbrua er flott, og det er også trebruene i min region, ikke minst Flisa bru.- Din yndlingsby?

- Bergen, selvsagt! Jeg er bergenser. Fra Fana, riktignok. Jeg hadde sagt Bergen selv om jeg ikke var bergenser.- Hva liker du best til middag?

- Noe som virkelig er godt, er en god, mør biff med saus og bakt potet. Jeg er ikke så flink til å lage mat, mannen min er flinkere.- Hva slags musikk lytter du helst til?

- Det er nostalgisk å høre på Beatles, men jeg sier klassiske pianokonserter. Gjerne med Leif Ove Andsnes i hovedrollen.- Norges kjedeligste vegstrekning?

- Jeg synes det er kjedelig når det blir for flatt, men velger Riksveg 3 gjennom Østerdalen. Orienteringsløpere liker skog, men det får være måte på.- Norges morsomste person for tiden?

- Jeg er glad i Nytt på nytt. Nå har jo programmet tatt en lang sommerferie, så det kan bli litt abstinens.- Ser man deg i den nye operaen?

- Det kan absolutt tenkes. Ja, det vil jeg. Nå starter vi Bjørvika-prosjektet, og da må jeg jo oppleve det nye bygget som kommer innenfra også. Men særlig erfaring med opera har jeg ikke.- Hva hadde du til lunsj i dag?

- Brødskive med gulost hjemmefra pluss et halvt rundstykke på seminaret jeg har vært på. Jeg planlegger matpakke i forhold til dagens gjøremål. Gulosten må være vellagret gouda – fra Tine!- Hvem ville du absolutt ikke vært på telttur sammen med?

- En som snorker!- Hvem fikk blomster av deg sist?

- Tulipaner fra hagen, men det var jo ingen gave. Jeg plukket hvitveis i skogen til min mann og kjøkkenbordet. Jeg er visst ingen god kunde i blomsterforretninger, kan ikke huske når jeg sist kjøpte en bukett til noen. Huff.AV OLA HESSTVEDTLes mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.