NYHETER

Kjapt på tråden P.t. permittert informasjonsdirektør Steinar Gullvåg, Vegdirektoratet.

Jarle Skoglund
7. juni 2005 - 10:44

- Vår dyktigste samferdselsminister hittil?

- Ingen tvil, Trygve Bratteli! Han satte merke etter seg og endret Arbeiderpartiets syn på samferdsel. Bratteli var en samfunnsplanlegger og innførte planmessigheten, vi fikk Norsk Vegplan 1.- Din kjæreste hobby?

- Fotball, jeg spilte selv til jeg var godt over 40 litt nede i divisjonene. Jeg er ofte blant publikum, favorittlagene er Rosenborg og Manchester City, ikke United, altså. Jeg er gift med en engelsk dame fra Manchester. City var laget der hun bodde. Ved en feiltakelse har jeg imidlertid to aksjer i United, en vennegave til min femtiårsdag.- Hva gjør du helst ikke i fritiden?

- Å gå på shoppingrunde er det verste jeg vet.- Ditt yndlingssitat?

- Da henter jeg et fra vår fremste forfatter, Olav Duun. ”Det finst itj no kvassar enn odden av en ny tanke.” Bra, ikke sant?- Din største leseopplevelse?

- Olav Duun igjen – Juvikfolket. Denne romansyklusen er helt enestående i norsk litteratur. Duun skriver mesterlig om menneskelige relasjoner og urkreftene.- Norges flotteste bru?

- Jeg velger Skarnsundbrua, den er monumental.- Din yndlingsby?

- Trondheim i Norge, selvsagt. Jeg er født der. Utenlands velger jeg Split i nåværende Kroatia. Jeg ferierte der i en lang periode. En fin by der jeg følte meg vel.- Hva liker du best til middag?

- Hvis jeg kan få kveite med tilbehør og et glass rødvin, så er det utmerket.- Hva slags musikk lytter du helst til?

- Jeg er altetende. Skal jeg velge noe, så må det bli irsk folkemusikk.- Norges kjedeligste vegstrekning?

- Mellom Rene og Koppang er det veldig kjedelig. Strekningen er ikke så lang, det bare virker slik.- Norges morsomste person for tiden?

- Jeg har stor sans for radiogutta Are og Odin. Burlesk trønderhumor er noe for oss trøndere.- Ser man deg i den nye operaen?

- Absolutt, jeg liker operaer.- Hva hadde du til lunsj i dag?

- To vanlige brødskiver med kaviar og egg fra kantinen.- Hvem ville du absolutt ikke vært på telttur sammen med?

- Kommunalminister Erna Solberg, ikke minst på grunn av hennes asylpolitikk. Hun representerer etter min oppfatning det kyniske Høyre, ikke det verdikonservative Høyre.- Hvem fikk blomster av deg sist?

- Min kone en dag midt i mai. Jeg kjøper sjelden blomster, men det hender at jeg får blomster, for eksempel etter å ha holdt foredrag. Bukettene gis videre til min kone.AV OLA HESSTVEDT

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.