NYHETER

Kjapt på tråden Kjersti Kvalheim Dunham, avdelingsdirektør og seksjonsleder for materialteknikk i Vegdirektoratet.

Ola Hesstvedt
17. okt. 2005 - 17:40

- Vår dyktigste samferdselsminister hittil?

- Jeg er bare 34 år, så det er vanskelig å vurdere gamle statsråder. Jeg har bare jobbet for Torild Skogsholm.- Din kjæreste hobby?

- Dansing – sportsdans, men det har jeg ikke tid til lenger. Det ble en gull og en sølv i NM i klasse C, amatørenes klasse. Nå er det hytteturer som er hobbyen. Vi kjøpte hytte på Vikerfjell nord for Hønefoss i september.- Hva gjør du helst ikke i fritiden?

- Jobbing og lesing av mailer.- Ditt yndlingssitat?

- ”And I chose the road lest travelled, and that made all the difference.” Husker ikke hvor det kommer fra, men det passer for meg. (Robert Frost, folkekjær amerikansk poet 1874-1963, red. anm.) Jeg har valgt litt utradisjonelt, og det har gått bra.- Din største leseopplevelse?

- Jeg koser meg med krim og action i hyttekroken, men er litt misfornøyd med de siste jeg har lest. Jeg liker best det som kalles litt simpel litteratur.- Norges flotteste bru?

- Jeg svarer Atlanterhavsbrua, stemte på den på nettet foran kåringen av århundrets byggverk. Svinesundbrua, Leonardo da Vinci-brua og nye trebruer som den på Flisa er også flotte.- Din yndlingsby?

- Jeg kunne sagt Stjørdal, der jeg kommer fra. Stjørdal har vært by i fem-seks år nå. Men det er Trondheim: Passe stor og koselig. Jeg har mange gode minner derfra og traff jo mannen min der. Utenlands må det bli Cannes, jeg opplevde fyrverkeriet på nasjonaldagen 14. juli på den kjente promenaden. Fantastisk.- Hva liker du best til middag?

- Pepperbiff med god fløtesaus og fløtegratinerte poteter. Da har jeg det godt.- Hva slags musikk lytter du helst til?

- En del nyere norsk er veldig bra. Ravi & DJ Løv, Kaizers Orchestra, Odd Nordstoga og Bertine Zetlitz er noen av favorittene for tiden.- Norges kjedeligste vegstrekning?

- Mannen min påstår at det er kjedeligst langs Mjøsa. Kommer ikke på noe annet i farten, så jeg støtter ham.- Norges morsomste person for tiden?

- Jeg har stor sans for noen stand up-komikere fra Vestlandet. Dagfinn Lyngbø og Are Kalvø morer meg.- Ser man deg i den nye operaen?

- Ja, det kan hende – det regner jeg med. Jeg har sunget i den gamle! Ikke på hovedscenen, men i operalokalene. Uten publikum, det var på et kurs i lederutvikling, tror jeg.- Hva hadde du til lunsj i dag?

- I dag har jeg ikke rukket noen lunsj. Bare en sjokolade, en Tix.- Hvem ville du absolutt ikke vært på telttur sammen med?

- En kjedelig politiker. Jeg har noen i tankene, men sier ikke mer.- Hvem fikk blomster av deg sist?

- Jeg gir bort blomster ganske ofte. Nylig ble det blomster til noen av medarbeiderne mine for fin innsats. Men jeg har sikkert gitt blomster til mannen min etter dette. Gladioler, de passer så fint på peisen.AV OLA HESSTVEDT

---------------------

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.