NYHETER

Kjapt på tråden Administrerende direktør Hans Hanto, Sandvik Tamrock AS.

Jarle Skoglund
11. aug. 2005 - 14:11

- Vår dyktigste samferdselsminister hittil?

- Kjell Opseth var meget beslutningsdyktig. Han bestemte seg raskt både i enkle og vanskelige saker uten kanskje å tenke seg særlig godt om bestandig.- Din kjæreste hobby?

- Fisking. Primært ørret i Saltdalsfjellene på ferie. Kona kommer derfra. Vi har en liten hytte der, men overnatter også mye i telt. Det fine med fjellet er at mobildekningen ikke er god der, da får man ro. Hjemme blir det laksefiske i Drammenselva, den største veide syv kilo.- Hva gjør du helst ikke i fritiden?

- Jeg bruker så mye tid på arbeidet at jeg helst ikke vil ha noe sosialt uteliv i fritiden.- Ditt yndlingssitat?

- Prøv å se ting positivt. Det gjelder både på jobb og privat. Det finnes alltid noe positivt.- Din største leseopplevelse?

- Jeg tror ikke at jeg vil trekke fram en bestemt bok. Jeg er glad i å lese. Jeg har vel lest et firesifret antall bøker og er vidtfavnende.- Norges flotteste bru?

- Da får jeg vel velge Drammensbrua fordi jeg kjører der to ganger om dagen. Den er Norges lengste, nå blir den jo pen også.- Din yndlingsby?

- Jeg er egentlig ikke så glad i bylivet. Jeg får velge Trondheim på grunn av glade studiedager. Utenlands er Como i Nord-Italia en fantastisk fin plass.- Hva liker du best til middag?

- Alt! Siden det er sommer velger jeg et godt grillmåltid, marinert svinefilet eller lammefilet er bra. Grillet laks er også godt.- Hva slags musikk lytter du helst til?

- Blues og en del klassisk, særlig operamusikk. Litt familiær popmusikk hører også med.- Norges kjedeligste vegstrekning?

- Strekningen Asker-Oslo morgen og ettermiddag er på arbeidsvegen min. En glemt strekning, alt står stille. Heldigvis reiser jeg en del i jobben, jeg kommer raskt fra Åmot til Gardermoen.- Norges morsomste person for tiden?

- Er det så mange morsomme, da? Kanskje Jens Stoltenberg når han vil ha oss til å tro at vi må bytte regjering mens alle nordmenn har det så bra som vi aldri har hatt det før.- Ser man deg i den nye operaen?

- Sannsynligvis, men jeg arbeider og reiser så mye at jeg helst vil ha privattiden hjemme. Det blir et fantastisk bygg. Ja, jeg vil oppleve den nye operaen.- Hva hadde du til lunsj i dag?

- Vi har kantine, heldigvis. Ferskt brød med vanlig pålegg, skinke og ost.- Hvem ville du absolutt ikke vært på telttur sammen med?

- Jeg velger bort George W. Bush. Det ville blitt vanskelig å finne et samtaleemne som vi kunne diskutere rolig om. Det ville ikke blitt noen avslappet telttur med ham veldig nær.- Hvem fikk blomster av deg sist?

- Min kone. Det var vel på impuls da jeg var på Plantasjen før 17. mai og tok med meg en fin oppsats i rødt, hvitt og blått til henne.OLA HESSTVEDT

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.