IKT

Kjapt blekk

Det er ingeniørene hos skriverprodusenten Canon som har lagt seg i selen for å øke hastigheten, uten at det går ut over kvaliteten på utskriftene.

De har økt dyseantallet drastisk på de nye modellene, og de har klart å øke avfyringsfrekvensen ut over det som tidligere var regnet som praktisk mulig. Det har de gjort ved å legge varmeelementet, som får blekket til å koke, så nært dyseåpningen som mulig. På tradisjonelle blekkdyser sitter elementet mye lenger bak.

Sammen med blekkskriverne fra Xerox har Canons modeller en annen fordel vi skule ønske flere produsenter tok etter. Hver farge har en egen blekkbeholder. Det betyr at du slipper å kaste flerfargepatroner med mye blekk igjen når det er slutt på en av fargene

Kvalitetshevningen er et resultat av den høyere oppløsningen, en ny papirkvalitet og et nytt blekk, som sammen med papiret gir et større fargeomfang enn tidligere. Canon har også adressert fotoenes levetid og lover mer enn 25 års varighet på utskriftene. De har også kalibert fargene og blekket slik at aldringen skjer jevnt og ikke bidrar til at enkelte farger svekkes mer enn andre.

800-modellen er klar for markedet først i april, mens 600 ikke kan leveres før i mai.

Les mer om saken i TU nr. 8, som kommer på nett og papir 22. februar.

Les mer om: