PRODUKSJON

Kjappere godkjenning

Ideen om WP ble lansert i desember 2001 basert på behovsanalyser i Norsk Sveiseteknisk Forenings (NSF) internasjonale nettverk.

Ifølge NSFs daglige leder, Christian Holthe, ble WP startet og utviklet av NTS (Norsk Teknologisenter). Prosjektet er finansiert av TBL og NTNF/Norges Forskningsråd.

I WP har ti små og store industribedrifter deltatt. Det Norske Veritas og Teknologisk Institutt Sertifisering A/S har deltatt som akkreditert tredjeparts organ.

Poenget var å kvalitetssikre og effektivisere godkjenningsprosessen. I tillegg har det ifølge Holthe vært viktig å komme fram til et standardisert norsk godkjenningsbevis. Samtidig ønsket man å harmonisere tolkingen av standardene.

WP er valgt som sentralt system i European Welding Federation (EWF) for i tillegg å dokumentere kunnskap i form av utdanning og kompetanse. Dette må sies å være en fjær i hatten for de norske initiativtakerne.

EWF har anbefalt alle sine medlemsland å benytte prosjektresultatene. WP har i EU-systemet fått status som et Eureka-prosjekt og har allerede deltagelse fra fjorten land.

De mange titusener av arbeidstakere som er berørt av sveising i Norge, har allerede fått den første WP-fordelen på bordet:

Det er etablert et system for felles tolkning av standardene. Der også fastlagt en behandlingsrutine for avvik. Dessuten forenkles hverdagen ved at den enkelte sveisers godkjenning nå legges inn i databasen som er tilgjengelig for alle medlemmer av WP.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.