PRODUKSJON

Kitron avvikler

KONSENTRERT: Kitron vil etter nedleggingen av produksjonsvirksomheten på Kongsberg få ett sterkt produksjonsmiljø for forsvarsrelatert elektronikk i Arendal. FOTO: KITRON
KONSENTRERT: Kitron vil etter nedleggingen av produksjonsvirksomheten på Kongsberg få ett sterkt produksjonsmiljø for forsvarsrelatert elektronikk i Arendal. FOTO: KITRON Bilde: KITRON

Det betyr at 130 ansatte på Kongsberg mister jobben.

Kitron Developments enhet for utviklings- og industrialiseringstjenester i Kongsberg Næringspark blir ikke berørt. Det er produksjonsenheten som har vært problembarnet.

Den har tapt penger, senest 14 millioner kroner i 2003, og har vært gjennom flere nedbemanningsrunder de siste par årene.

Det tidligere Kongsberg Elektronikk ble i sin tid kjøpt av Sonec AS, som senere ble fusjonert med Kitron. Det er bakgrunnen for Kitrons virksomhet på Kongsberg.

- Vår beslutning om å samlokalisere den nåværende produksjonen på Kongsberg til Arendal er beklagelig for de av våre ansatte som blir berørt. Forretningmessig betyr sammenslåingen at vi forbedrer vår konkurranseevne og lønnsomhet, sier konsernsjef Frode Berg. Han er også opptatt av at konsernet nå får ett sterkt produksjonsmiljø for forsvarsrelatert elektronikk i Arendal.

Flyttingen forventes å gi en årlig besparelse på ca. 30 millioner kroner fra og med fjerde kvartal i år. Kostnadene for flyttingen, estimert til ca. 10 millioner kroner, vil bli tatt løpende over driften i 2004.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.