T2

Kino-3D i stua

SMART: Dr Scott Ahn er LGs sjefsteknolog er sjef for alle selskapets 17.000 ingeniører rundt om i verden. Nå skal de jobbe for å gjøre hjemmet til et smartere og enklere sted samtidig som strømforbruket skal ned.
SMART: Dr Scott Ahn er LGs sjefsteknolog er sjef for alle selskapets 17.000 ingeniører rundt om i verden. Nå skal de jobbe for å gjøre hjemmet til et smartere og enklere sted samtidig som strømforbruket skal ned. Bilde: Odd Richard Valmot
6. jan. 2011 - 08:03

CES, Las Vegas: Nano-TV, 3D og smarte TV-er var stikkordene for LGs pressekonferanse på dingsemessa CES.

Smarte TV-er er ikke noe nytt, og med smart her tenker man på internettkoblede TV-er. Slike har vi hatt et år eller to nå.

Nyheten ligger i at de nye modellene har fått nye og bedre programvare, slik at det for eksempel er mulig å søke på nettet samtidig som men fortsetter å se på TV i et vindu.

I tillegg har LG, i det minste her i USA, gjort avtaler med ennå flere innholdsleverandører. Nå handler det om å tilby best mulig filmleietilbud til kundene.

LED og nano

LG har kullsviertro på sine nye smarte modeller, men alt det smarte vil jo bare fungere med de nye utgavene. Derfor har LG lansert en liten boks som inneholder all elektronikken og programvaren som trengs for å gjøre alle TV-er smarte i LGs betydning av ordet. Boksen er temmelig lik Apples nye tilsvarende, så får vi se hva folk foretrekker.

LG har i motsetning til andre fokusert mye på å la LED-belysningen i sine LCD-TV-er være der den skal være, nemlig bak skjermen.

De nye modellene vil komme med opptil 2300 lysdioder som kontrolleres individuelt i 280 soner. Det gir en fenomenal kontroll over baklyset og der gjennom et veldig høyt kontrastnivå.

LG har også utviklet en lysfordelingsteknologi som de kaller; ja hva tror du? Nano - selvfølgelig. Misbrukt navn for tiden, men teknologien virker i hvert fall godt og gjør skjermene tynnere.

Les mer: Nano-LED fra LG

BRILLELØS 3D: LG viste også en slags mediaboks med brilleløs 3D-skjerm. Meningen er at den skal ut på markedet neste år. Det vi kunne se av 3D imponerte oss like mye som tilsvarende demonstrasjoner gjennom mange år. Ikke mye, altså. Odd Richard Valmot

Passiv 3D

Det ser ut som om LG har tenkt å hoppe av en viktig del av 3D-racet.

Mens trenden hittil har vært å utstyre TV-ene med aktive briller, det vil si slike som omvekslende stenger utsynet fra hvert øye, lanserer LG nå mange modeller med passive briller. Slike man får på kino.

Fordelen er at brillene ikke lenger koster over tusenlappen, men bare noen kroner per stykke. I følge LG blir seeropplevelsen også mer behagelig.

Lavere oppløsning

Selskapet presenterte en publikumsundersøkelse som viste at passive briller er bedre på alle områder. Det de ikke sier noe om er at man halverer oppløsningen på denne måten.

For å kunne se med polariserte briller må annenhver linje på TV-en ha et polarisasjonsfilter over seg som stemmer med det ene øyet. På den måten blir et helt bilde som er på 1080 linjer høyt til to på 540 linjer hver.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Vi får se hva det norske publikum vil ha. Når man kjøper en 3D-Blu-ray-film vil man jo gjerne ha med all oppløsningen man betaler for?

WiFi til stekeovnen

LGs satsing på smarthet går mye lenger enn TV-er. Den omfatter hvitevarene også.

Nå kommer en rekke modeller med innebygget WiFi som folk kan sette opp i hjemmenettverkene.

Det er smarte ovner som henter oppskrifter fra nettet og tar seg av stekingen for deg. Og så kan du få en melding når steka er ferdig.

Det er smarte kjøleskap og frysere som skal hjelpe deg å holde rede på maten og sørge for at den blir best mulig bevart.

GENIAL FJERNKONTROLL: LGs nye fjernkontroll imponerer. Den har bare seks knapper som skal styr alt, men når man tar den opp fungerer den som en trådløs mus som gjør det lett å styre alle funksjonene på de nye smarte TV-ene. Her ligger den oppå LGs nye utvidelsesboks som gjør alle TV-er smarte. Odd Richard Valmot

Smartgrid-kobling

Det er smarte vaskemaskiner og tørketromler som stiller seg inn best mulig etter hva du putter i den. Og som kan kobles til et smartgrid slik at de starter opp når strømprisen er lavest mulig.

LG kommer også med smarte robotstøvsugere som du kan kommunisere med fra mobilene eller PC-en.

Alt sammen kan selvfølgelig overvåkes over nettet, og skulle noen av apparatene begynne å krangle vil de si fra i god til før de blir kranglevorne.

Supertelefon

LG har ikke hatt den helt store markedsandelen på mobilsiden. I hvert fall ikke i Norge. Det kan endre seg nå når de kommer med sin nye supertelefon med Android som operativsystem.

Super må vel Optimus X2 få lov å kalles fordi den kommer med en Nvidia-prosessor med to kjerner. Det betyr ny rekord i prosessorkraft i en telefon, og denne kan dekode video i Full HD og sende den til TV-en via HDMI-porten som den også er utstyrt med.

Telefonen er syltynn og den har firetommers skjerm med en lysstyrke på utrolige 700 nits. Dette blir morsomt, og det vil forundre oss om ikke LG får en storselger på hånden i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.