MASKINER & UTSTYR

Kinesisk nykommer i 6-tonns klassen

Yuchai slipper nå nyheten YC60-9 på det norske markedet. Den kinesiske graveren i 6-tonns klassen har små ytre mål i forhold til vekt og styrke, og passer dermed godt til oppdrag i trange bymiljø.

6-tonneren har bommen montert i forkant av hytta, noe som gjør gravearbeidet mer oversiktlig.
6-tonneren har bommen montert i forkant av hytta, noe som gjør gravearbeidet mer oversiktlig.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. juni 2023 - 14:26

Utstyrsleverandøren og importøren Wee.no har samarbeidet med Yuchai-produsenten Guangxi Yuchai Heavy Industry Co. Ltd siden 2018. Nyheten Yuchai YC60-9 er den sjette modellen som importøren introduserer på det norske markedet, i en serie som strekker seg fra ett til åtte tonn.

Kompakt og tilpasset bymiljø

– YC60-9 passer bra innen både park-, gartner- og anleggsarbeid, og vil nok finne veien til flere landbruksaktører også. Men fordi den er relativt kompakt utformet er den spesielt godt tilpasset bymiljø, forteller maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.  

 
 

– Nykommeren har lite overheng, og befinner seg et sted mellom zero-sving og standardmål, noe som gjør den relativt enkel å håndtere i smale passasjer. Sving på bommen gjør også at graveren kommer bedre fram på trange flater, forklarer Bakken.

6-tonneren har bommen montert i forkant av hytta, noe som gjør gravearbeidet mer oversiktlig. Lastehøyden og rekkevidden er betydelig for en 6-tonner, og med god bakkeklaring og 40 cm brede gummibelter har graveren god flyteevne.

Motor fra Kubota

Yuchai YC60-9 kommer med standard quick kobling S40, og har hydraulikk fra Japanske Nachi. Videre er den utstyrt med en rekke Kubota-komponenter, der den mest fremtredende er dieselmotoren som yter 30 kW.

– Man kan si at graveren er kraftig sett i forhold til ytre mål og vekt. Det gjør den også praktisk å ta med seg på henger til ulike eksterne oppdrag, sier maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.