NETTARKIV

Kinesisk gjennombrudd

BEKREFTELSE: - To leveringskontrakter i Kina bekrefter at vår polymerteknologi er interessant for verdensmarkedet, sier administrerende direktør Even Zimmer i Ignis Photonyx AS. FOTO: FINN HALVORSEN
BEKREFTELSE: - To leveringskontrakter i Kina bekrefter at vår polymerteknologi er interessant for verdensmarkedet, sier administrerende direktør Even Zimmer i Ignis Photonyx AS. FOTO: FINN HALVORSEN Bilde: Finn Halvorsen
10. nov. 2004 - 15:39

Sist TU skrev om Photonyx i Horten hadde de fått en intensjonsavtale med kinesiske Accelink for sine optiske brikkesett basert på polymerteknologi. I mellomtiden har Horten-bedriften skiftet navn til Ignis Photonyx AS. Ennå viktigere er det at de har nå også har fått fast fisk på kroken i form av leveringskontrakter.

Leveransene til Accelink, som er Kinas største leverandør av passive optiske telekommunikasjonskomponenter, starter over nyttår og vil gi salgsinntekter på en million dollar.

- Dette tilsvarer halvparten av neste års forventet omsetning. I tillegg har vi skrevet leveringskontrakt med enda en stor kinesisk kunde, sier administrerende direktør Even Zimmer. Begge avtaler gjelder for to år og har betydelig potensial for 2006.

I forbindelse med salgsavtalene er det også inngått produksjonsavtaler med begge selskapene, slik at produksjonskapasiteten er sikret på hele det forventede salgsvolumet for 2005. Produksjonsavtalene gir rom for ytterligere kapasitet i forbindelse med eventuelle nye kontrakter.

- Avtalene innebærer et definitivt kommersielt gjennombrudd for vår teknologi og våre produkter. Vi går nå over i en ny fase, der vi parallelt med videre produktutvikling, retter oppmerksomheten enda sterkere mot produksjon, salg og markedsføring, sier Zimmer.

(fh)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.