T2

Kindle kommer

Amazons leseplate Kindle kommer til Norge.
Amazons leseplate Kindle kommer til Norge.
Morten Gulden
7. okt. 2009 - 10:23

Om en drøy uke vil selv vi nordmenn kunne kjøpe Amazons populære leseplate.

Frem til nå har e-bok leseren vært forbeholdt amerikanske kunder. En av grunnene til det har vært distribusjonsteknologien, amerikanerne kan kjøpe og laste ned bøker til platen via EVDO / 3G mobil dataoverføring.

Den internasjonale utgaven vil i stede også få Wi-fi. I Norge vil det ifølge Amazon være mulig å handle bøker over 3G-nettet, uten ekstra kostnader. Ut over det er leseplaten ikke annerledes enn den eksisterende modellen. Amazon melder at internasjonale kunder vil få tilgang til 220 000 titler, amerikanske lesere har allerede 330 000 forskjellige bøker å velge mellom.

Billigere

Prisen på Kindle blir satt ned til 259 dollar, for å konkurrere bedre med Sony Reader (som koster 199 dollar).

Storsalg

Digitale boklesere er i ferd med å ta av, og vil bare bli mer populære i årene som kommer. Forrester Research har økt sine 2009-estimater over antall solgte enheter fra 2 til 3 millioner, i USA alene.

Forrester regner med at Kindle vil ha 60 prosent av leseplatemarkedet, og at Sonys Reader vil ha 35 prosent. Ifølge Forrester vil julesalget av leseplater ta av mer enn forventet, på grunn av lavere priser, mer innhold, bedre distribusjon og mye medieomtale.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.